DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.151.214,92 0,06%

Kamu bankası açıkladı! 3454 TL aylık ödemeye 400.000 TL veriliyor

Kamu bankası devi Ziraat Bankası tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası bir süredir devam ederken, düşük ödeme ile ev sahibi olmanın kapısı da böylece aralanıyor.

Yayın Tarihi: 05.06.2024 15:35
Güncelleme Tarihi: 05.06.2024 15:35

Kamu bankası açıkladı! 3454 TL aylık ödemeye 400.000 TL veriliyor

Son 2 senede enflasyonun hat safhada yükselmesi ev sahibi olmak isteyen bireyin hayallerini de suya düşürmüşe benziyor. Özellikle de TCMB politika faizi arttırımı ile artış sergileyen konut kredisi faizleri de gün gün yükselişini sürdürürken, kıyıdaki birikimine ek olarak kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaş, geri ödemesini kat be kat fazla ödüyor. Bankalar konut kredisi kampanyaları ile vatandaşa yönelik destekler konusunda adımlar atmaya devam ediyor. Kamu bankası devi Ziraat Bankası tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası bir süredir devam ederken, düşük ödeme ile ev sahibi olmanın kapısı da böylece aralanıyor.

Ziraat Bankası tarafından bir süredir devam eden ve en az 2 en fazla 5 kişinin bir arada konut sahibi olmasını sağlayan ortak konut kredisinde ödeme yükünün azaltılması hedefleniyor. Gelirlerini ortak bir şekilde birleştirip daha yüksek tutarda kredi çekmek isteyen bireylerin daha uygun taksitlerle bu imkana sahip olabileceği açıklanmış bulunuyor. Tek başına Kredi çekmekte zorlanan bireyler için ideal bir çözüm olarak sunulan Ziraat bankası ortak konut kredisi kapsamında Ortaklar arasındaki işbirliği kapsamında hedefe ulaşılması kolaylaşıyor.

TL

ZİRAAT BANKASI ORTAK KONUT KREDİSİ

Ev sahibi olmak isteyen ve bunu tek başına sağlayamayan bireylerin faydalanabileceği ortak konut kredisi, yüksek konut fiyatları ve faizden etkilenen bireyler için adeta umut ışığı olacağa benziyor. Belirli sayıdaki kişinin gelirlerini birleştirmesi kapsamında daha uygun maliyetle ev sahibi olunmasını sağlayan ortak konut kredisine en fazla 5 kişi dahil olabiliyor.

Düzenli gelire sahip olan bireylerin almak istedikleri ev için ekspertiz raporu düzenlenmesi gerekliliği bildirirken, belirli şartlarda krediye ek olarak teminat da istenebiliyor. Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında BDDK’nın azami tutarlar doğrultusunda kredinin vadesi en fazla 120 aya kadar uzayabileceği belirtiliyor.

Bankanın resmi internet sitesinde yer alan hesaplamalar 400.000 TL üzerinden hesaplanırken 120 ay vadede toplam ödeme aylık 17.270 TL'ye denk gelebiliyor. 5 kişinin ortaklaşa çekebileceği bu Kredi tutarının kişi başına düşen payı ise 3454 TL'ye tekabül ediyor. Bu da konut almak için 400.000 TL'ye ihtiyacı olan bireye büyük bir kolaylık sunuyor. En yakın Ziraat Bankası şubesine uğrayarak ya da internet bankacılığı üzerinden kredi başvurusu tamamlanabiliyor. Tüm ortakların şahsen hareket ettireceği başvuru süreliğinde kimlik belgesi ile gelir belgesi istenirken konutun tapu fotokopisinin de alınması gerekliliği bulunuyor