DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,64 -0,05%
ALTIN
2.913,21 0,22%
BITCOIN
2.180.629,03 -1,73%

Kamala Harris: ABD-İsrail İttifakı Netanyahu'dan Önemli

Kamala Harris, ABD-İsrail halkları arasındaki ilişkiyi, Netanyahu'nun dostluğundan daha anlamlı buluyor.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 21:39
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 21:39

Kamala Harris: ABD-İsrail İttifakı Netanyahu'dan Önemli

Kamala Harris'ten Önemli Açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı ve Kasım ayında yapılacak ulusal seçimlerde Demokrat Parti'nin adayı olarak öne çıkan Kamala Harris, ABD ve İsrail halkları arasındaki dostluğun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile olan ilişki ve dostluktan daha fazla öneme sahip olduğunu vurguladı.

Röportaj Detayları

Harris, yarın yayımlanacak CBS 60 Dakika programına verdiği röportajda, Netanyahu'nun ABD'nin ateşkes çağrıları ve Lübnan'a yönelik saldırılar hakkında Amerikan yönetimini dinlememesi konusuna değindi.

Amerikan yönetiminin, Hamas ve Hizbullah gibi tehditlere karşı İsrail'in kendisini korumasına destek verdiğine dikkat çeken Harris, İsrail liderleriyle yürütülen diplomatik ilişkilerin belirli prensiplere dayandığını ifade etti.

İnsani Yardım ve Ateşkes Talepleri

Harris, ABD'nin insani yardımların artırılmasını, esirlerin serbest bırakılmasını ve ateşkes sağlanmasını istediğini belirtti. "Bu çerçevede İsrail ve bölgedeki diğer ülkelere baskı kurmaya devam edeceğiz," diye ekledi.

Baskı ve İlişki Dinamikleri

Harris, İsrail'in bazı eylemlerinin kesinlikle ABD'nin baskısı nedeniyle gerçekleştirildiğini savundu. "Netanyahu yakın bir dost mudur?" sorusuna, "Çok daha önemli olan Amerikan ve İsrail halkları arasındaki ittifaktır. Bu konuda olumlu bir yanıt vermek mümkündür," şeklinde yanıtladı.