DOLAR
33,99 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.826,95 0%
BITCOIN
1.993.502,4 0%

Kahvenin içine birkaç damla atın yeter! Her gün 15.00-16.30 arası içince bakın ne oluyor

Türk kahvesini birde böyle deneyin! Mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 19.07.2024 14:14
Güncelleme Tarihi: 19.07.2024 14:14

Kahvenin içine birkaç damla atın yeter! Her gün 15.00-16.30 arası içince bakın ne oluyor

Türk kahvesi özellikle kilo vermek isteyen veya diyet yapan kişilerde açlığı bastırır ve kalori emilimini engelleyerek metabolizmayı hızlandırır. Türk kahvesine Hindistan cevizi yağı eklemek harikalar yaratabilir. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

TÜRK KAHVESİNE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KATMANIN FAYDASI

Belirli miktarda kafein, antioksidan ve niasin içeren Türk kahvesi, tip 2 DM ve Parkinson hastalığı gibi pek çok hastalığın önlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca vücuttaki toksinleri de uzaklaştırabilir. Yapılan araştırmalara göre dünya çapında günlük kahve tüketimi son senelerde yaklaşık 2,5 milyar bardağa ulaştı. Ülkemiz kahve tutkusunda dünyanın gerisinde kalmıyor. Dolayısıyla Türkiye'de kahve tüketimi yalnızca son beş yılda %15 artarak yılda 80 milyon kilograma ulaştı. Temel unsur, zengin köpüğü ve aromasıyla öne çıkan Türk kahvesidir. Dünya çapında kahve severlerin yeni tutkusu haline gelen yağlı kahve trendi artık Türk kahvesi adına da geçerli bir durumdur. Evet, Türk kahvesine yağ ekleyip bu şekilde içebilirsiniz. Hazırlık çok kolay ve faydaları sayısızdır. Kahveye sağlıklı alternatifler eklemek son yıllarda oldukça popüler duruma geldi. Bunlardan biri olan hindistancevizi yağı, tokluk hissi veren bir hormon olan leptin salınımını destekleyen orta zincirli yağ asitlerini içerir. 

Türk Kahvesi ve Hindistan Cevizi Yağı

Bir çay kaşığı hindistancevizi yağı içeren kahve, özellikle açlığın en güçlü olduğu öğleden sonra saatlerinde (15:00 - 16:30 arası) atıştırmalık için harikadır. Ancak Hindistan cevizi yağının %90 oranında doymuş yağ içerdiğini ve tüketiminin 1-2 çay kaşığını geçmemesi gerektiğini unutmayın. Kahvenize baharat da ekleyebilirsiniz. Bunlar tarçın, rendelenmiş hindistan cevizi ve kakuledir. Tarçın kabuğu hoş bir aroma sağlar ve özellikle ağızda kan şekeri seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur. Kahve demlerken başka bir baharat olan 2-3 kakule eklemek kafeinin etkilerini azaltmaya yardımcı olacaktır. Türk kahvesi yaparken cezveye bir çay kaşığı kadar başka bir baharat olan rendelenmiş muskat ekleyerek harika bir farklı lezzet yaratabilirsiniz.