Eviniz misafirden geçilmiyorsa ve şipşak hazırlayacağınız bir tatlı tarifine ihtiyacınız varsa, sizlere kahvecilerde vazgeçilmez lezzetlerden birisi olan San Sebastian tarif ile geldik. Bu tarif ile 15 dakikada hazırlık yapacak, 30 dakikada tatlınızı pişirip servis edeceksiniz. Her misafirin bayıla bayıla yiyeceği San Sebastian, siz yaptıktan sonra misafirliklerin vazgeçilmez lezzeti olacak. 6 - 8 kişilik olan bu tarif ile misafirleriniz kesinlikle ikinci dilimini isteyecek. İşte evde San Sebastian yapımı...
SAN SEBASTİAN TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 paket pınar beyaz (720 gr)
- 1,5 su bardağı ölçüsünde şeker
- 2 paket sütaş krema
- 5 tane orta boy yumurta
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 tepeleme yemek kaşığı ölçüsünde un
EVDE SAN SEBASTİAN NASIL YAPILIR?
- İlk etapta peyniri bir karıştırma kabının içersine olarak üzerine şeker ilave edin ve şeker çıtırtısı kalmayana kadar güzelce çırpın.
- Üzerine krema ilave ederek çok kısa bir süre daha çırpın ve üzerine tekrar teker yumurtaları eklemeye başlayın.
- Yumurtalar harca karışana kadar çırpmaya devam edin.
- Daha sonra unu ilave ederek tekrardan çırpın.
- Kalıbınınızı su ile ıslatıp, yağlı kağıdı kalıbın içersine yerleştirin ve harcınızı içersine dökün.
- 200°’de alt üst üst fanlı ayar ile üzerleri kızarana kadar 30 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra güzelce dinlenen San Sebastianınız hazır. Ilık ya da soğuk olarak dilediğiniz şekilde çikolata ya da başka bir sos ile servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...