DOLAR
34,62 -0,07%
EURO
36,59 -0,19%
ALTIN
2.927,88 0,32%
BITCOIN
3.334.531,14 -0,01%

Kahvaltıların bir numarası olacak! Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık börek tarifi!

Kahvaltıların olmazsa olmazı olacak bu tarif sayesinde lezzete lezzet katacak. İşte çıtır çıtır börek tarifi için malzemeler ve tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 30.12.2023 12:21
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 12:21

Kahvaltıların bir numarası olacak! Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık börek tarifi!

Kolay ve pratik tarif arayışında olanlara güzel tarih verldi. Yufkayla yapılan çıtır börekler için malzemeler belli oldu.

MALZEMELER

Yarım çay bardağı sıvı yağ,

400 gram orta yağlı kıyma,

2 tane soğan,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı toz kırmızı biber,

1 çay kaşığı kekik.

çıtır çıtır börek

Ara sosu için;

1 şişe maden suyu,

2 yumurta akı,

1 yemek kaşığı un,

1 yemek kaşığı nişasta,

1 çay bardağı sıvı yağ.

YAPILIŞI

Soğanlar iyice kavrulduktan sonra üstüne kıyma eklenir ve karıştırılır. Suyunu bırakmasıyla beraber iç harç hazırlanır. Baharatlar eklenip soğumaya bırakılırken ara sos hazırlanmaya geçilir. Kabın içerisinde yumurta akı, sıvı yağ, maden suyu, un ve nişasta eklenerek karıştırılır.

2 yufka üst üste koyduktan sonra sos dökülür ve harç ilave edilir. Daha sonra bir yufka daha koyularak aynı işlem tekrarlanır. Yufkalar sarılarak önceden ısıtılan 190 derece fırında böreğin üstüne sos sürülmeden pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.