Kahvaltı sofralarına pratik ama lezzetli tarifler arıyorsanız, yüzünüzü güldürecek haberi bizler veriyoruz! Sizlerle paylaşacağımız iki farklı kahvaltılık tarifi ile 15 dakikada kahvaltınızı hazırlamanız mümkün. Çayın yanında parmaklarınızı yiyeceğiniz, çocuklarınızın, eşinizin, dostunuzun, bayılarak tüketeceği ve her kahvaltı sofrasında isteyeceği iki tarifi sizlere sunacağız. İşte peynirli pankek ve kıymalı pırasalı pişi tarifi...
PEYNİRLİ PANKEK TARİFİNİN MALZEMELERİ
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı ölçüsünde süt
- 1 paket kabartma tozu
- Çeyrek demet maydonoz
- 150 gr beyaz peynir
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
- 1.5 su bardağı un
- Pişirmek için sıvı yağ
PEYNİRLİ PANKEK NASIL YAPILIR?
- Karıştırma kabının içerisine sütü ve ununu alıp güzelce karıştıralım.
- Karışımın içerisinde bir tane yumurtayı ekleyerek karıştırma işlemine devam edelim.
- Son olarak içersine hamur kabartma tozu, tuz, pulbiber, ezilmiş peynir ve ince ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştıralım.
- Karışımımızı pişirmek için tavaya sıvı yağ alıp kızana kadar bekleyelim.
- Hamurdan birer yemek kaşığı tavaya dökerek arkalı önlü şekilde pişirelim. Bu noktada ocağın altını çok fazla açmamaya özen gösterelim. Orta ateşte kızartma daha uygun olacaktır.
5 dakikada hazırlayacağınız 15 dakikada pişireceğiniz 4 - 6 kişilik bu tarif tüm kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Neredeyse her kahvaltı sofrasını şenlendiren pankekin bir de peynirli maydanozlusunu deneyin... Tadına doymayacaksınız!
Şimdi bir diğer kahvaltıların yıldızı olacak, lezzetli mi lezzetli kıymalı ve pırasalı pişi tarifine geçiyoruz. Pişi özellikle annelerimizin evinde kahvaltıda yapıldığı zaman mutlulukla sofralara koştuğumuz lezzetlerden birisidir. Bir de içersinde kıyma ve pırasa dahil olunca değmeyin keyfimize! İşte lezzetli mi lezzetli kıymalı ve pırasalı pişi tarifi...
KIYMALI VE PIRASALI PİŞİ TARİFİ MALZEMELERİ
Hamuru için;
- 5 su bardağı ölçüsünde un
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- Aldığı kadar ise su
Kıymalı içi için;
- 2 adet orta boy kurusoğan
- 1 adet orta boy patates
- 200 gr kıyma
- 1 çay kaşığı ölçüsünde kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde kırmızı biber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde domates sosu
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde biber salçası
- Tuz
- 500 gr pırasa
- 1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- Tuz
KIYMALI VE PIRASALI PİŞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
- İlk etapta tuz, yumurta, su ve unu derin bir kabın içersine alarak kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurma işleminden sonra hamurumuzu mayalanması için sıcak bir ortama alalım ve bekletelim.
- Daha sonra ayrı tavada olacak şekilde iki ayrı tavaya yağ koyup kızdıralım.
- Bir tavanın içersine yıkayıp doğramış olduğumuz pırasalarımızı, diğer tavada ise ince ince doğramış olduğumuz soğanlarımızı ve kıymamızı rengi dönene kadar kavuralım.
- Kıymalı harcımız biraz kavrulduktan sonra rendelemiş olduğumuz patatesleri ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
- Üzerine domates ve biber salçasını ilave ederek pişirelim.
- Daha sonra ayrı pişen pırasalı ve kıymalı harcımıza baharatları ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
- Son olarak ocakta kısık ateşte bir tur daha pişirerek altlarını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Mayısalanan hamurumuzu yoğurarak bezelere ayıralım. Bu ölçü ile toplamda 28 adet beze çıkmaktadır. Yarısını kıymalı harçla yarısını ise pırasalı harç ile yapabilirsiniz.
- Bezelerinizi elinizi yağlayarak açalım ve içersine dilediğimiz harçtan koyarak uçlarını bastıralım.
- Kızgın yağ içerisinde kızarana kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun....