Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kadınlara asgari ücret tutarında destek! 25 ay boyunca SGK resmen ödeyecek

Çalışan kadınlara SGK tarafından Avrupa Birliği ile ortaklaşa çalışma kapsamında yeni bir program başlatıldı. Proje kapsamında her ay asgari ücret ödenecek.

Yayın Tarihi: 23.05.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 23.05.2024 14:29

Kadınlara asgari ücret tutarında destek! 25 ay boyunca SGK resmen ödeyecek

Çalışan kadınlara SGK tarafından Avrupa Birliği ile ortaklaşa çalışma kapsamında yeni bir program başlatıldı. Söz konusu programda kadınlara her ay asgari ücret tutarınca destek sağlanacak.  "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında binlere kadın işverene kadın çalışan istihdam edilmesi dışında bir kaç şartı taşıması durumunda yukarıda bahsi geçen tutarda destek sağlanacak. 4 bin kadın işverene 25 ay boyunca asgari ücret tutarında hibe desteği sağlanacak. Bu sayede hem kadın girişimciliği teşvik edilecek hem de kadın istihdamında önemli bir artış hedefleniyor. Öte yandan projeye dahil olan kadın işverenin yanında çalışan 4 bin kadının da bu destekten aynı tutarda faydalanacağı açıklandı. 

TL

Küçük ve genç işletmelerde kadın istihdamının artırılması ve kadın girişimcilerin desteklenmesi amacı güden proje de kadın girişimciliğinin desteklenmesi hedeflenirken, İstihdamda kalıcılık sağlamak ve kadınların işgücüne katılımının artırılması hedefleniyor. 

Kadın işveren ve yeni işe alınan kadın çalışanlar proje bazlı illerde yaşamaları durumundan projeden faydalanabilecek. Hibe desteğinden faydalanmak için kadın işveren olması ve ortak işletmelerde de eminimum 2 kadın ortağın bulunması şart mevcut. şe yeni alınacak kadın çalışanlarda da bazı şartlar aranıyor.  işverenin SGK'ya olan toplam prim borcunun brüt asgari ücret tutarını geçmemesi şartı yer alırken, işyerinde bir önceki senenin ortalama olarak çalışan sayısına ek olarak işe alınması şartı mevcut 

TL

KADIN İSTİHDAMI DESTEK TUTARI

Kadın istihdamının arttırılması adına sağlanan bu destek 25 ay boyunca ödenecek ve ayda asgari ücreti geçmeyecek. e-Devlet Kapısı üzerinden program için başvurular yapılabiliyor. 

PROJE İLLERİ

Projenin geçerli olduğu iller İstanbul, Ankara, Denizli, Kahramanmaraş, Samsun ve Şanlıurfa olarak açıklanmış bulunuyor. Söz konusu projede kadın istihdamında önemli bir artış yaşanacağı tahmin edilirken, kadın-erkek eşitliği yolunda önemli bir adım olacağıyorumları da yapılıyor.