Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kadınlar için yeni çalışma modelleri: Esnek, uzaktan ve hibrit

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların iş hayatına daha fazla katılımını sağlamak için yeni çalışma modelleri üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Kadınların evde ve işte denge kurmalarına yardımcı olacak esnek, uzaktan ve hibrit çalışma modelleri ile mahalle tipi kreşlerin hayata geçirileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 23.11.2023 16:52
Güncelleme Tarihi: 23.11.2023 16:52

Kadınlar için yeni çalışma modelleri: Esnek, uzaktan ve hibrit

Kadınların iş hayatına daha fazla katılımını sağlamak için yeni çalışma modelleri üzerinde çalışılıyor. Kadınların evde ve işte denge kurmalarına yardımcı olacak esnek, uzaktan ve hibrit çalışma modelleri ile mahalle tipi kreşlerin hayata geçirilecek.

Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya’da düzenlenen TÜRKPA Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği’nin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi Programı (KEFEK) Başkanlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kadınların toplumun en güçlü unsuru olduğunu vurguladı.

Kadınların aile ve iş hayatı arasında tercih yapmak zorunda kalmaması için yeni çalışma modelleri üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Göktaş, “Bu çalışmalar nihayete erdiğinde, kadınların iş ve aile dengesinin sağlanmasında öncü adımlar atmış olacağız.” dedi.

KADIN İSTİHDAMI 2 KATTAN FAZLA ARTTI

Bakan Göktaş, kadınların istihdam ve iş gücü piyasasına katılımının ülkenin temel politikaları ve bakanlığın çalışmalarında hep öncelikli olduğunu ifade etti.

TÜİK verilerine göre, 2005’te 4 milyon 773 bin olan kadın istihdam sayısını 2 kattan fazla artırarak yaklaşık 11 milyona ulaştırdıklarını kaydetti.

bakan

ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS

Bakan Göktaş, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesinin çok net olduğunu ve bu ilke karşısındaki her türlü davranışla da mücadele ettiklerini söyledi.

Ülkemizde uygulanan ve dünyanın pek çok yerinde olmayan KADES ve GAMER Elektronik Kelepçe İzleme Sistemi’nin, bu konuda verilen mücadelede hayati uygulamalar olduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programımızla da kadına yönelik şiddet önleyici politikalarımızı ve iş birliklerimizi güçlendireceğiz. 25 Kasım’da devletimizin tüm kurumlarıyla kadına yönelik şiddetin karşısında olduğunu bir kez daha yüksek sesle dile getireceğiz.” diye konuştu.

KADINLARIN GÜÇLENMESİ İÇİN STRATEJİ BELGESİ VE EYLEM PLANI

Bakan Göktaş, 12’nci Kalkınma Planı’nda kadınlara yönelik hedeflere ayrı başlıkta özel olarak yer verdiklerini kaydetti.

Kadınların tüm imkanlardan eşit biçimde yararlanmaları, her türlü şiddet ve ayrımcılıktan uzak yaşamaları, her alanda temsil ve katılımlarının artırılması çalışmanın temel amaçları arasında yer aldığını belirtti.

 Bakan Göktaş, Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda da çalışma başlıklarını Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Liderlik ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılım, Çevre ve İklim Değişikliği olarak belirlediklerini söyledi.

KADIN SİYASETÇİLERE MOBBİNG

 Bakan Göktaş, kadınların sosyal yaşama ve istihdama katılımına yönelik yürüttükleri pek çok projenin olduğunu ve bu projelerin her birinin fırsat eşitsizliğinin yarattığı boşluğu kapatmaya, kadınların daha özgür ve daha kararlı olmalarına hizmet edeceğini ifade etti.

Bakan Göktaş, “Üzülerek belirtmek isterim, yapılan araştırmalar gösteriyor ki, dünyanın neresinde olursa olsun kadın siyasetçiler erkek siyasetçilere kıyasla daha fazla psikolojik yıldırmaya (mobbing) maruz kalıyor. Bu durumu değiştirecek adımları atıyoruz ve daha fazlasını gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.