DOLAR
34,26 -0,07%
EURO
37,64 -0,03%
ALTIN
2.908,86 0,37%
BITCOIN
2.187.503,77 -2%

Kadim Çerkes El Sanatları Sergisi Açıldı

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde Kadim Çerkes El Sanatları sergisi, kültürel mirasın yaşatılmasına yönelik bir etkinlik olarak açıldı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:58
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:58

Kadim Çerkes El Sanatları Sergisi Açıldı

Kadim Çerkes El Sanatları Sergisi Açıldı

"Kadim Çerkes El Sanatları ve Günümüz Uygulamaları" ismiyle düzenlenen sergi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde kapılarını açtı. Açılış öncesinde düzenlenen etkinlikte, müze bahçesinde keyifli bir Çerkes dansları gösterisi gerçekleştirildi.

Müze Müdürü'nden Açıklama

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç, açılışta yaptığı konuşmada, 2021'den bu yana düzenledikleri etkinliklerle Anadolu'nun zengin kültürel mirasını sergilemeye büyük önem verdiklerini ifade etti. Kıraç, sergide yer alan kadim Kafkas kültürüne ait el sanatlarının ve geleneklerin incelikle yansıtıldığını belirtti. Ayrıca, Adiyuf Çerkez El Sanatları Atölyesi'nde yapılan bu çalışmalardan bahsederek, "Adiyuf'un parmaklarından ışık saçan bir kadın olduğunu öğrendim; bu benim için bugünün en önemli bilgisi oldu" dedi.

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı'ndan Destek

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Cengiz Gül ise, yok olmaya yüz tutan Kafkas el sanatlarını yaşatmanın vakfın temel hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Gül, "Annelerimiz, nenelerimiz bu sanatları ışık saçan elleriyle icra ediyorlardı. Bu sanatların yok olma tehlikesiyle karşılaştığını görünce, onları yeniden yaşatma kararı aldık. Ekibimiz ve öğrencilerimizle bu sanatı yaymak için çokça çaba sarf ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Sergi Ziyaretçilerini Bekliyor

Konuşmaların ardından yapılan kurdele kesimiyle resmi açılışı gerçekleştirilen sergi, 27 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.