DOLAR
34,26 0,12%
EURO
37,47 0,16%
ALTIN
2.931,01 -0,09%
BITCOIN
2.214.915,62 -3,14%

KADEM'in 'Geleceğe İşbaşı' Projesi Ödül Kazandı

KADEM'in 'Geleceğe İşbaşı' projesi, Londra'da düzenlenen ödüllerde başarı kazandı.

Yayın Tarihi: 13.10.2024 17:39
Güncelleme Tarihi: 13.10.2024 17:39

KADEM'in 'Geleceğe İşbaşı' Projesi Ödül Kazandı

KADEM'in "Geleceğe İşbaşı" Projesi, İngiltere'de Ödüllendirildi

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 2016'dan beri devam ettirdiği Geleceğe İşbaşı Projesi ile İngiltere merkezli Girls Human Rights Hub (GHRH) tarafından uluslararası ödül almaya hak kazandı. Proje, kız çocuklarının haklarının korunmasına ve fırsat eşitliğine erişim sağlamayı amaçlıyor.

Dünya Kız Çocukları Günü Töreni

Londra'da Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle düzenlenen "Kız Çocukları İnsan Hakları Ödülleri 2024" töreninde, KADEM, "Kız Çocukları için Eşitlik ve Hakkaniyet Şampiyonu" kategorisinde finale kalarak birincilik ödülünü kazandı. Törene birçok uluslararası insan hakları avukatının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Proje Hedefleri ve Başarıları

Ödül, KADEM'in kız çocuklarının eğitim, sağlık, liderlik gibi alanlarda eşit fırsatlar sunma çabasının bir sonucu olarak verildi. KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Kevser Şerefoğlu Danış, projenin, özellikle devlet koruması altındaki genç kızların hayal kurabilmesi amacıyla geliştirildiğini ifade etti.

Proje çerçevesinde toplam 165 kız öğrenciye eğitim imkanı sunulmuş, bu eğitimlerden 118'i başarıyla tamamlanmış ve 80'i iş hayatına başlamıştır. Danış, "Hayallerinden vazgeçmeyip yarına umutla bakan genç kadınların yetişmesine katkıda bulunmak bizim için çok önemli." dedi.

GHRH'nın Misyonu

GHRH'nın kurucusu Sultana Tafadar, kız çocuklarının güçlendirilmesine yönelik küresel değişim ihtiyacını dile getirdi. Tafadar, dünya genelinde okula gidemeyen 129 milyon kız çocuğunu ve her üç kız çocuğundan birinin şiddete maruz kaldığını belirtti.

Ödül Kategorileri ve Kazananlar

Törende, "En İyi Aktivist", "En İyi Dijital Fark Yaratan" ve "Kız Çocuklarına Yönelik Şiddete Son Verme Şampiyonu" gibi çeşitli kategorilerde ödüller de sahiplerini buldu. GHRH, dünya genelinde kız çocukları için savunuculuk ve toplumsal katılım projeleri yürütmektedir, bu sayede her kız çocuğunun haklarını güvence altına almayı hedeflemektedir.