DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.912,51 0,25%
BITCOIN
2.202.703,22 -2,74%

Kabine Üyelerinden Gazze Soykırımı Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Gazze'deki soykırımın birinci yılına dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:26
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:26

Kabine Üyelerinden Gazze Soykırımı Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Üyelerinden Gazze Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının birinci yılına dair anlamlı mesajlar yayımladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "7 Ekim 2023'ten bu yana, tam bir yıldır işgalci İsrail’in soykırımına uğrayan Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acı nedeniyle yüreğimiz yanmaktadır." diyerek Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Tunç, açıklamasında, "Uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail, geçmişte her dinden insanın barış ve huzur içinde yaşadığı Filistin ve Gazze'de en temel insan haklarını yok saymıştır. Yaklaşık 42 bin Filistinlinin hayatını kaybetmesi, 100 binden fazla insanın yaralanması ve milyonlarca insanın göç etmek zorunda bırakılması ciddi bir vicdan meselesidir." dedi.

Bakan Tunç, ayrıca, "(Hain) saldırıları görmezden gelen ülkeler, terör örgütü gibi davranan bebek katillerine karşı misyonlarını yerine getirmekte etkisiz kalmaktadırlar," şeklinde vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir yıl önce Gazze’de yaşananları kınayarak, "Dünyanın gözü önünde meydana gelen bu cinayetleri sürdürmeye çalışan İsrail, insanlık adına bir utanç kaynağıdır," ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Eğer ölmem gerekiyorsa, yaşamalısın hikayemi anlatmak için" diyerek, Filistinli şairin sözlerine atıfta bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki konuşmasına dikkat çektiler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline geldi. İnsanlık buna ne zaman 'dur' diyecek?" sorusunu gündeme getirdi.

Bu sözler, Filistin halkının mücadelesine destek ve uluslararası toplumun harekete geçmesi çağrısını içermekte.