Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Kabak kızartırken bu yöntemi deneyin! Bir gram bile yağ çekmiyor

Bu basit ama çok etkili bir ipucu sayesinde kızartılan kabaklar yağ çekmeyi bırakacak ve daha hafif hale gelecektir.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 17:20
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 17:20

Kabak kızartırken bu yöntemi deneyin! Bir gram bile yağ çekmiyor

Kızarmış kabak özellikle yaz aylarının vazgeçilmeyen lezzetlerinden birisidir. Ancak birçok kişi, kabak kızartıldığında sebzenin çok fazla yağ emdiğinden şikayet ediyor. Peki lezzetli ve hafif kızartılmış kabak yapmak mümkün mü? Kabak kızartırken sebzenin yağ çekmesini önlemek için işte mükemmel ipuçları

Kabak kızartması püf noktası..

Kabakların yağ çekmesini engelleyebilecek bu basit ama etkili yöntemi kullanarak çıtır ve hafif kızartılmış kabak yapabilirsiniz. Bu harika ipucunu adım adım açıklayacağız.

Malzemeler:

4 adet orta boy kabak

1 su bardağı mısır unu

1 şişe soda (maden suyu)

Tuz ve karabiber

Kızartma için sıvı yağ

Kabak kızartırken bu yöntemi deneyin

Yapılışı:

Kabağı yıkayıp uçlarını kesin. Kabağı ince dilimler halinde kesin. Yuvarlak mı yoksa uzun mu keseceğinizi seçebilirsiniz.

Mısır ununu geniş bir kapta tuz ve karabiberle iyice karıştırın. Mısır unlu karışıma avaş yavaş soda ekleyin. Karışımın sıvı olmamasına dikkat edin. Tutarlılık kalın bir hamura benzemelidir.

Dilimlenmiş kabakları hazırlanan mısır unu ile soda karışımıyla iyice kaplayın. Her kabak dilimi tatmen kaplanmalıdır.

Derin bir kızartma tavasına bol miktarda yağ dökün ve tamamen ısınana kadar bekleyin. Yağın içerisine kabak karışımından bir miktar ekleyerek yağın yeterince sıcak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Yağ hızla kabarcıklanıp yüzeye çıkıyorsa yeterince sıcak demektir.

Kabak dilimlerini kızgın yağın içine dikkatlice bırakın. Çok fazla yapmayın, bir seferde birkaç parça kızartın. Kabağın her iki tarafında altın rengi kahverengi olana kadar kızartma işlemini sürdürün. Bu işlem genellikle 3 ila 4 dakika sürmektedir.

Kızaran kabakları bir kevgirden geçirin ve fazla yağının süzülmesi için kağıt havluyla kaplı bir tabağa koyun.

Kabak kızartmasını sıcak olarak servis edin. Yoğurt veya sarımsaklı yoğurt sosuyla yenildiğinde daha da lezzetli oluyor. Kabak çok fazla yağ çekmez, dışı çıtır, içi yumuşak olur.