DOLAR
34,07 -0,2%
EURO
38,05 -0,08%
ALTIN
2.832,71 -0,22%
BITCOIN
2.145.714,86 0,16%

Kaan Yarkut Oregon State Beavers ile Anlaştı

Türk Telekom'un genç yıldızı Kaan Yarkut, Oregon State Beavers ile anlaşarak ABD'ye gidiyor.

Yayın Tarihi: 22.08.2024 17:21
Güncelleme Tarihi: 22.08.2024 17:25

Kaan Yarkut Oregon State Beavers ile Anlaştı

Kaan Yarkut, Oregon State Beavers ile Yeni Bir Başlangıç Yapıyor

Türk Telekom Basketbol Takımı'ndan Kaan Yarkut, 2024 sezonunda Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Basketbol Ligi'nin önde gelen ekiplerinden Oregon State Beavers ile anlaşma sağladı.

Türkiye'yi Temsil Edecek

2006 doğumlu Kaan Yarkut, Oregon State Beavers formasıyla gelecek sezon Türkiye'yi ABD'de temsil etme heyecanını yaşıyor. Kaan, aynı zamanda Bilkent Laboratory International Schooldan mezun olup, eğitimine Oregon eyaletinde devam edecek.

Basketbol Kariyerini Geliştirecek

2022 yılından bu yana Türk Telekom Spor Kulübü forması giyen Kaan, Ekim 2023'te ilk kez BKT Avrupa Kupası'nda yer aldı. Basketbol hayatına ve eğitimine önümüzdeki eylül ayında Oregon State Beavers'ta devam etmeyi planlıyor.

İdolü Alperen Şengün

Kaan Yarkut'un hedefi, A Milli Takım'da forma giymek. İdolü ise NBA'de başarılı olan Alperen Şengün. Kaan yaptığı açıklamada, "Böyle bir yola girmek gerçekten büyük bir heyecan ve mutluluk verici. Hem eğitim hem spor için orada olmak, üst düzey oyuncularla rekabete girecek olmak benim için benzersiz bir deneyim olacak." dedi.

Hedefleri Yüksek

Kaan, "Yıllardır izlediğim kolej sporcularıyla mücadele etmek, basketboluma çok katkı sağlayacak. Çalışarak, Alperen Şengün gibi her geçen gün kendimi geliştireceğim ve ülkemizin bayrağını NCAA'de en iyi şekilde dalgalandırmak için elimden geleni yapacağım." dedi. Ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk Telekom Basketbol Takımı'ndan Kaan Yarkut, gelecek sezon Amerikan Üniversite Sporları...

Türk Telekom Basketbol Takımı'ndan Kaan Yarkut, gelecek sezon Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Basketbol Ligi ekiplerinden Oregon State Beavers'in formasını giyecek.