DOLAR
34,11 -0,06%
EURO
38,26 -0,17%
ALTIN
2.916,89 0%
BITCOIN
2.168.322,9 0,99%

Joan Miró'nun Eserleri İzmir'de Sanatseverlerle Buluşuyor

Joan Miró'nun eserleri İzmir'de sergilenecek. Sergi, 9 Şubat 2025'e kadar ziyaret edilebilir.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 14:14
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 14:14

Joan Miró'nun Eserleri İzmir'de Sanatseverlerle Buluşuyor

Ünlü Ressam Joan Miró'nun Eserleri İzmir'de

Sanatseverler için önemli bir etkinlik olan "Joan Miró: İmge, Metin, Gösterge" sergisi, İspanyol sanatçı Joan Miró'nun 74 eserini İzmir'de sanat tutkunlarıyla buluşturacak.

Sergi Detayları ve İşbirliği

Arkas Sanat Merkezi ve Serralves Vakfı iş birliğiyle düzenlenen serginin açılışı öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Arkas Holding'den yapılan açıklamada, Lucien Arkas, sergide ilk kez Türkiye'de yer alacak Miró eserlerine yer verileceğini belirtti.

Sanatın Değeri ve Öğretileri

Lucien Arkas, Miró'nun eserleri ile ilgili, "Sürrealizmin öncüsü olan Miró, izleyicileri eserlerini ilk gördüklerinde şaşırtmayı hedefler. Başarılı bir sergi olacağına inanıyorum." açıklamasını yaptı.

Şehirde Sanat İçin Yeni Adımlar

Cemil Tugay, İzmir'deki sanat merkezlerine erişimi artırmak amacıyla şehir içerisinde yeni sanat durakları oluşturacaklarını ve buna paralel olarak sergilere ücretsiz servisler düzenleyeceklerini ifade etti.

Sergiye Davet

Serralves Vakfı Çağdaş Sanat Müzesi Direktörü Philippe Vergne, serginin İzmir'de Miró'nun eserlerinin ilk kez sergilenecek olmasını özellikle vurgulayarak etkinliğin önemine dikkat çekti. Ayrıca, Rui Moreira ve Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası ile serginin küratörü Robert Lubar Messeri de söz aldı.

Serginin açılışı yarın gerçekleştirilecek ve 9 Şubat 2025'e kadar pazartesi günleri dışında ziyaret edilebilecek.