DOLAR
34,1 -0,32%
EURO
38,08 -0,1%
ALTIN
2.873,67 -1,65%
BITCOIN
2.142.489,47 0,4%

Javier Bardem'den İsrail'e Sert Eleştiri

İspanyol aktör Javier Bardem, İsrail yönetimini savaş suçları işlemekle suçladı, destekleyen ülkeleri eleştirdi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 21:21
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 21:21

Javier Bardem'den İsrail'e Sert Eleştiri

Javier Bardem, İsrail’in Radikal Yönetimini Eleştirdi

Oscar ödüllü İspanyol aktör Javier Bardem, İsrail hükümetinin tarihteki en radikal yönetim olduğunu ve insanlığa karşı savaş suçları işlediğini belirtti.

San Sebastian Film Festivali'nde Açıklamalarda Bulundu

Bardem, San Sebastian Uluslararası Film Festivali çerçevesinde verilen Donostia Ödülü için düzenlenen basın toplantısında, Gazze'ye yönelik saldırılara dikkat çekerek İsrail ve destekçilerinin tavırlarını eleştirdi. Bardem, "İsrail tarihinin en radikal hükümeti insanlığa karşı suçlar işliyor. Hamas'ın saldırıları, Filistin halkına uygulanan şiddeti haklı çıkaramaz." şeklinde konuştu.

Ülkeleri Koşulsuz Desteklememeye Çağırdı

Bardem, ABD, Almanya ve İngiltere'ye "İsrail'e koşulsuz desteğinizi bırakın" çağrısında bulundu. "Toplum olarak bu tür saldırılara karşı kayıtsız kalamayız. Bu suçların sorumluluğunu almak zorundayız. İnsanlar, İsrail eleştirilerinin antisemitizmle, Hamas'a yönelik eleştirilerin ise İslamofobi ile bağlantılı olmadığını anlamaya başlıyorlar." dedi.

Ödülü Aldı ve Duygularını İfade Etti

Geçen yıl Donostia Ödülü'ne layık görülen Bardem, bu ödülü, ABD'deki sanatçı grevi nedeniyle ancak şimdi alabiliyor. Jüri önünde "Dünyada yaşananları görüp kutlama yapmak artık mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Bardem’in sözleri, etkinlikteki gazeteciler ve katılımcılar tarafından alkışlandı. 55 yaşındaki aktör, 2007 yılında No Country for Old Men filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü kazanmıştı.