DOLAR
34,11 -0,31%
EURO
38,12 -0,21%
ALTIN
2.875,89 -1,74%
BITCOIN
2.145.063,05 0,3%

Japonya, Şıncın'daki Çocuk Cinayetinin Sebebini Araştırıyor

Japonya, Çin'de bir çocuğun bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından, güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 18:40
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 18:40

Japonya, Şıncın'daki Çocuk Cinayetinin Sebebini Araştırıyor

Japonya, 10 Yaşındaki Çocuğun Cinayetinin Aydınlatılmasını Bekliyor

Çin'in Şıncın şehrinde, 10 yaşındaki Japon vatandaşı bir çocuğun okul yolunda bıçaklı bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi, Japonya'da büyük bir üzüntü yarattı. Bu olay sonrasında, Japonya, cinayetin sebebinin aydınlatılmasını talep etti.

Büyükelçiden Görüşme

Japon haber ajansı Kyodo'nun haberine göre, Japonya'nın Pekin Büyükelçisi Kenji Kanasugi, bu cinayetle ilgili bilgi almak amacıyla Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Veydong ile bir araya geldi.

Saldırgan ve Olayın Detayları

Süleyman adlı 10 yaşındaki çocuk, 18 Eylül sabahı Şıncın'daki Japon İlkokulu'na giderken bıçaklı bir saldırıya uğradı. Yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından saldırgan, 44 yaşındaki Cong adlı kişi, olay yerinde yakalanarak gözaltına alındı. Bakan Yardımcısı Sun, saldırganın suç geçmişi olduğunu belirtmesine rağmen, saldırının "münferit bir vaka" olduğunu ifade etti.

Güvenlik Tedbirleri Artırılıyor

Kenji Kanasugi, olayın ardından Şıncın Belediye Başkan Yardımcısı Luo Huanghao ile görüşerek, Japon vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması için daha sıkı önlemler alınmasını istedi. Ayrıca, cinayetin işlendiği caddeye ve Japon okuluna ilave güvenlik kameraları yerleştirildi.

Tarihsel Bağlantılar ve Endişeler

Olayın, Japonya’nın 1931’deki Mukden Vakası ile aynı tarihe denk gelmesi, "nefret suçu" olabileceği şüphesini artırdı. Bu olayda, Japon İmparatorluk ordusu, Çin’in Mançurya bölgesindeki demir yoluna sahte bir sabote düzenlemiş ve bunu bölgenin işgali için bahane olarak kullanmıştı.