DOLAR
34,25 0,01%
EURO
37,38 0,04%
ALTIN
2.918,51 -0,01%
BITCOIN
2.257.508,29 0,07%

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen, İlk Kez NATO Toplantısında

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen, NATO'da Hint-Pasifik ve Avrupa güvenliğini vurgulayacak.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 22:55
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 22:55

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen, İlk Kez NATO Toplantısında

Japonya Savunma Bakanı NATO Toplantısının Tartışma Gündeminde

Japonya, tarihi bir adım atarak ilk kez NATO Savunma Bakanları toplantısına katılacak.

Nakatani Gen'den Önemli Açıklamalar

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen, düzenlediği basın toplantısında, "Günümüz güvenlik ortamında Avrupa ile Atlantik ve Hint-Pasifik bölgelerinin güvenliği bölünemez." ifadelerine yer verdi. Bu açıklama, Japonya'nın Avro-Atlantik bölgesiyle olan askeri işbirliği hedeflerinin altını çizmektedir.

Avrupa Turu ve İkili Görüşmeler

16-21 Ekim tarihleri arasında Avrupa'ya yapacağı ziyaret sırasında Nakatani, İngiliz ve İtalyan mevkidaşlarıyla yeni nesil savaş uçağı geliştirme projelerini ele alacağını belirtti.

NATO Toplantısının Detayları

Japonya'nın bu adımı, Hint-Pasifik bölgesindeki artan tehditler karşısında NATO ile işbirliği fırsatlarını araştırmak istemesiyle ilişkilendirilmektedir. NATO ülkelerinin savunma bakanları, 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel'de bir araya gelecekler.

Geçmişteki Ziyaretler ve İlkler

Hatırlanacağı üzere, geçen yıl Haziran ayında Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Başbakan Kişida Fumio, bu zirveye katılan ilk Japon Başbakanı olmuştu. Asya-Pasifik bölgesinden NATO Zirvesi'ne davet edilen partner ülkeler arasında Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore gibi ülkeler de bulunmuştu.