DOLAR
34,08 -0,07%
EURO
37,93 0%
ALTIN
2.812,72 0,07%
BITCOIN
2.057.026,93 -0,44%

Jahrein Gözaltına Alındı! Müstehcenlik Suçlamaları Gündemde Olan Jahrein kimdir, gerçek ismi ne?

Twitch yayıncısı Jahrein, Antalya'da müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındı. Olayın detayları ve kullanıcı tepkileri haberimizde.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 15:59
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 15:59

Jahrein Gözaltına Alındı! Müstehcenlik Suçlamaları Gündemde Olan Jahrein kimdir, gerçek ismi ne?

Jahrein Gözaltına Alındı

Ünlü Twitch yayıncısı Jahrein, gerçek adıyla Ahmet Sonuç, Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındı. Jahrein’in sosyal medyada yaptığı açıklamalar ve geçtiğimiz günlerdeki bir yayında sarf ettiği sözler, geniş bir tepki toplayarak yasal süreci başlattı.

Antalya Emniyeti'nden Açıklama

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Jahrein'in gözaltına alınmasıyla ilgili resmi bir açıklama yaparak olayın arka planını paylaştı. Açıklamada, 'Bazı basın ve sosyal medya organlarında, internet üzerinden yapılan müstehcen içerikli konuşmalara dair haberlerin yer alması üzerine bu bilgilendirmeyi yapma gereği duyulmuştur' denildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, Jahrein'in Twitch platformundaki yayınlarında toplumsal ahlaka uygun olmayan sözler kullandığı kaydedildi. Bu durum göz önünde bulundurularak, Ahmet Sonuç’un müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Jahrein Gözaltına Alındı! Müstehcenlik Suçlamaları Gündemde Olan Jahrein kimdir, gerçek ismi ne?

İncel Sohbet Odasındaki Suçlamalar

Aynı basın açıklamasında, sosyal medya platformu X üzerinde "Rockerpuck_Evil" kullanıcı adını taşıyan bir kişi ile ilgili müstehcen içerikli sohbetler gerçekleştirdiği bilgisi verildi. Bu kişinin E.K. olduğu tespit edilerek, benzer suçlamalarla gözaltına alındığı vurgulandı. Jahrein ve E.K. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca işlem başlatıldığı belirtildi.

Jahrein Kimdir?

Ahmet Sonuç, 29 Kasım 1988 tarihinde doğmuştur. Babası Kıbrıs Türkü ve annesi Burdurludur. Eğitim hayatına Karabük'te başlayan Jahrein, ailesiyle Antalya’ya yerleşmiştir. Ortaöğrenimini Antalya Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra Almanya'da eğitimine devam etmiş, Leipzig Üniversitesi'nde Moleküler Fizik ve Biyokimya alanında öğrenim görmüştür.

Yayıncılık kariyerine YouTube ile başlayarak, Twitch'teki canlı yayınlarıyla geniş bir takipçi kitlesine ulaşmıştır. Yayınlarında genellikle sohbet ve oyun içerikleri sunan Jahrein, dönem dönem internet fenomenleri ve siyasetçilerle gerçekleştirdiği röportajlarla da ön plana çıkmaktadır.

2018'de Ödül Kazanmıştı

2018 yılında düzenlenen Oyunun Yıldızları Ödülleri’nde 'En İyi Yayıncı' seçilen Jahrein, Türkiye’ye döndükten sonra yaşamını Antalya'da sürdürmüş, yayıncılık kariyerine burada devam etmiştir.

Sosyal Medyadan Tepkiler

Jahrein’in gözaltına alınması sosyal medya kullanıcıları arasında büyük tartışmalara yol açtı. Kullanıcılar, Twitch yayınında eşinin kız kardeşi ile ilgili yaptığı yorumlar üzerinden müstehcenlik suçlamalarına tepki gösterirken, Jahrein’e destek veren birçok görüş de ortaya çıktı.

Bu gelişmeler, Jahrein’in yayıncılık kariyerinin geleceği hakkında spekülasyonlara neden olurken, Türkiye'deki diğer içerik üreticileri için benzer olayların getirebileceği tehlikeler gündeme geldi. Jahrein’in bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.