DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.128.283,21 0,44%

İzmir Torbalı’da restoranda patlama! Validen ilk açıklama! 4 kişi yaşamını kaybetti 20'den fazla yaralı var

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada 4 kişi yaşamını yitirdi, 20'den fazla kişi yaralandı. Olayın doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Yayın Tarihi: 30.06.2024 16:47
Güncelleme Tarihi: 30.06.2024 16:47

 İzmir Torbalı’da restoranda patlama! Validen ilk açıklama! 4 kişi yaşamını kaybetti 20'den fazla yaralı var

TORBALI’DA RESTORANDA PATLAMA: PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER: AYRANCILAR MAHALLESİ

İzmir’in Torbalı ilçesinde, Ayrancılar Mahallesi’nde bir restoranda meydana gelen patlama, büyük bir trajediye yol açtı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple gerçekleşen patlamada ilk bilgilere göre 4 kişi vefat ederken, 20'den fazla kişi yaralandı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine hızla sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamanın ardından çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı ve söndürüldü.

VALİ SÜLEYMAN ELBAN’IN AÇIKLAMALARI

İzmir Valisi Süleyman Elban, yaptığı açıklamada, "Maalesef şu an için 4 vatandaşımız vefat etmiş durumda. Yaralılarımız var, içinde ağır yaralı olanlar var. Alandaki incelemeden sonra daha detaylı bilgi vereceğim." ifadelerini kullandı.

PATLAMANIN NEDENİ: DOĞAL GAZ MI, SANAYİ TİPİ TÜP MÜ?

Patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülmekle birlikte, binada sanayi tipi tüp patlaması meydana geldiği de bildirildi. Kesin nedenin belirlenmesi için yetkililerin detaylı incelemeleri sürüyor. Güvenlik birimleri, bölgeyi tedbiren boşalttı ve gaz kesildi.

Sağlık ekipleri, patlama sonucu 3 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin ise müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirledi. Toplamda 20'nin üzerinde kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu açıklandı.

ÇEVRE BİNALARDA HASAR

Patlamanın şiddetiyle çevredeki bazı binalarda da hasar meydana geldi. Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemleri aldı ve bölgede incelemeler yapmaya devam ediyor.

İzmir Valisi Süleyman Elban, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Tedbiren gaz kesildi, bölge boşaltılıyor. Güvenlik birimlerimiz tedbirler aldı. İlk tespitlerden sonra vatandaşlarımızın konaklayacağı ve diğer ihtiyaçları konusunda destek sağlanacak." dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor ve patlamanın kesin nedeni yapılacak detaylı incelemeler sonrasında belirlenecek.