Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İzmir Torbalı'da 5 kişinin yaşamını kaybettiği patlama ile ilgili iki şüpheli adliyeye sevk edildi

İzmir Torbalı'da 5 kişinin yaşamını kaybettiği ve 63 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin lokanta sahibi ve tüp değiştiren kişi adliyeye sevk edildi. Detaylar haberimizde!

Yayın Tarihi: 01.07.2024 19:10
Güncelleme Tarihi: 01.07.2024 19:10

İzmir Torbalı'da 5 kişinin yaşamını kaybettiği patlama ile ilgili iki şüpheli adliyeye sevk edildi

İZMİR TORBALI'DA PATLAMAYA İLİŞKİN İKİ ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşanan ve 5 kişinin yaşamını kaybetmesine, 63 kişinin yaralanmasına yol açan patlamaya ilişkin soruşturma sürüyor. Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan lokanta sahibi G.K. ve iş yerindeki tüpü değiştiren M.K., adliyeye sevk edildi.

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, patlamanın yaşandığı iş yerinin sahibi G.K. ile tüpü değiştiren M.K.'nin İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ

Lokanta sahibi G.K., ifadesinde tüpün cumartesi öğleden sonra değiştirildiğini, iş yerinin gece 02.00'ye kadar açık olduğunu, herhangi bir gaz kokusu almadıklarını belirtti. G.K., patlamanın nedenini bilmediğini ve olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Diğer şüpheli M.K. ise tüp değiştirme işlemini usulüne uygun yaptığını, sızıntı kontrolünü gerçekleştirdiğini savundu ve o da olaydan dolayı üzgün olduğunu belirtti.

PATLAMANIN DETAYLARI

Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi'ndeki iş yerinde, 30 Haziran tarihinde meydana gelen patlama büyük yankı uyandırdı. Patlama sonucu 5 kişi yaşamını kaybederken, 63 kişi yaralandı. Patlama, bölgede büyük bir panik ve kargaşaya yol açtı.

Soruşturma kapsamında, olayın nedeninin belirlenmesi ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Gözaltına alınan iş yeri sahibi G.K. ve tüp değiştiren M.K.'nin adliyedeki süreçleri yakından takip ediliyor.