Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İzmir, Muğla, Eskişehir, Konya, Aydın illeri listenin başında! Tası tarağı toplayan oraya gidecek

Maddi sıkıntılar, enflasyon ve gelir eşitsizliği nedeniyle Türkiye'de 7'den 77'ye yaş arasındaki herkes geçimini sağlayamasa da, en çok etkilenen emeklilere yönelik en uygun beş il belirlendi. Araştırmada emeklilik dostu beş şehir belirlendi. Özellikle ekonomik durumu iyi olan emeklilerin bu beş şehre taşınarak İzmir, Muğla, Eskişehir, Konya ve Aydın'da yaşadıkları ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 14:28
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 14:28

İzmir, Muğla, Eskişehir, Konya, Aydın illeri listenin başında! Tası tarağı toplayan oraya gidecek

Yaşam kalitesi, sosyal olanaklar, tıbbi hizmetler ve toplam maliyetteki kolaylıklar, bu şehirlerin emekli dostu hale getirilmesinde önemli bir rol oynadı. Doğal güzellikleri, kültürel etkinlikleri ve aynı zamanda tarihi mekanları da emeklilerin tercihlerini etkiliyor.

İzmir, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer almaktadır. Nüfus bakımından Türkiye'nin üçüncü büyük şehridir. Temiz hava ve yaşanabilir şehirler emeklileri mıknatıs gibi çekiyor.

Muğla, Ege Bölgesi'nde bulunan bir ilidir. Güzel doğa, okyanus ve plajlar emeklilere huzurlu bir yaşam tarzı sunuyor.

emeklilik dostu beş şehir

Porsuk Çayı, Eskişehir'in ortasından akmaktadır. Avrupa tarzıdır. Yeşil alanı ve düşük yaşam maliyeti burayı emeklilere yönelik cazip bir seçenek haline getiriyor.

Konya yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük ili olarak bilinir. Selçuklu İmparatorluğu'nun Anadolu'daki başkenti olup önemli kültür ve turizm merkezi olmaya devam etmektedir. Sakin yaşam tarzıyla kültürel mirasıyla ve ekonomik fırsatları da emeklilerin ilgisini çekiyor.

Aydın, Ege Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir. İklimiylr, tarım arazileriyle ve kıyı şeridi onu emekliler için popüler bir şehir haline getiriyor.