DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.144.759,24 -0,12%

İzmir Körfezi'nde Balık Ölümleri İçin TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi Görevlendirildi

TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi, İzmir Körfezi'nde balık ölümleri ve kirliliği araştırmak için incelemeler yapacak.

Yayın Tarihi: 24.08.2024 14:18
Güncelleme Tarihi: 24.08.2024 14:18

İzmir Körfezi'nde Balık Ölümleri İçin TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi Görevlendirildi

TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi İzmir'e Geliyor

TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi, son dönemlerde balık ölümleriyle gündeme gelen İzmir Körfezi'nde incelemelerde bulunmak üzere yola çıkıyor.

Kötü Koku ve Balık Ölümleri Tespit Edildi

İzmir Körfezi'nde meydana gelen kötü kokular ve toplu balık ölümleri, bölgedeki kirliliğin artmasına işaret ediyor. Bu durumu araştırmak amacıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara destek vermek için mobil laboratuvar ekipleri de olay yerine gönderildi.

Mobil Laboratuvar Çalışmaları

Bakanlık merkez teşkilatına bağlı uzman ekiplerin yarın bölgeye ulaşması bekleniyor. Bu ekipler, denize dökülen dereler ve atık su kaynaklarına yönelik araştırmalar yapacak. Alınan numuneler, Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı tarafından analiz edilecek.

DEN-İZ Programı Kapsamında Araştırmalar

TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi ayrıca, Denizlerde Bütünleşik İzleme Programı (DEN-İZ) kapsamında İzmir Körfezi'nde detaylı araştırmalar gerçekleştirecek. Bilim ekibi, belirlenen noktalardaki farklı derinliklerden deniz suyu örnekleri alarak, sudaki fiziksel, kimyasal, biyolojik ve mikrobiyolojik kaliteyi ölçecek.