DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,63 -0,01%
ALTIN
2.911,54 0,28%
BITCOIN
2.196.951,46 -2,48%

İzmir Körfezi İçin Acil Eylem Planı Yeniden Toplanıyor

İzmir Körfezi Bilim Kurulu, kirlilik ve balık ölümlerine karşı acil eylem planı için toplandı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:00
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:00

İzmir Körfezi İçin Acil Eylem Planı Yeniden Toplanıyor

İzmir Körfezi Bilim Kurulu Acil Eylem Planı İçin Tekrar Toplandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcisi Fatma Varank, İzmir Körfezi'nde yaşanan kirlilik ve balık ölümleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının amacı, çevresel tehditlere karşı etkili önlemler almak.

Öncelikli Tespitler ve Çalışmalar

Bakan Varank, İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı Toplantısı kapsamında, atık su altyapısının güçlendirilmesi, arıtma tesislerinin çevreye uygun çalıştırılması ve derelerde temizlik gibi önemli adımların tespit edildiğini belirtti.

Toplantıda, körfezdeki toplu balık ölümlerinin önlenmesi için ilk adımların 5 Eylül'de atıldığını hatırlatan Varank, alt çalışma gruplarının oluşturulması için karar alındığını açıkladı. Acil eylemlerin kısa vadede belirlenip Kasım ayı sonuna kadar uzun vadeli uygulamaların netlik kazanması hedefleniyor.

İzleme ve Denetim Süreci

Varank, İzmir Körfezi'nde yapılacak çalışmaların detaylı bir şekilde değerlendirileceğinin altını çizerek, "Körfezi kaderine terk etmemek ve çevresel olumsuzlukları ortadan kaldırmak için bu acil eylem planını hazırladık" dedi.

Körfez ekosisteminin daha iyi anlaşılması ve araştırmaların sürdürüleceğini belirten Varank, bu plan çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak ilerlemenin izleneceğini vurguladı.

Kredi Desteği ve Gelecek Planları

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, acil eylem planı kapsamındaki çalışmalara yönelik kredi desteği sunulabileceğini kaydeden Varank, uzun vadeli çözümler için kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Toplantıya; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve çok sayıda akademisyenden oluşan bilim kurulu üyeleri katıldı.