DOLAR
34,06 -0,15%
EURO
38,02 -0,04%
ALTIN
2.832,92 -0,23%
BITCOIN
2.148.087,21 0,03%

İzmir'de Marketteki Ölümlü Kavga Davasında Gözaltılar Devam Ediyor

İzmir'de bir markette çıkan kavgada bir kişinin ölümü sonrası tahliye edilen Sercan B., tekrar gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 23:43
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 23:43

İzmir'de Marketteki Ölümlü Kavga Davasında Gözaltılar Devam Ediyor

İzmir Urla'da Gözaltılar

İzmir'in Urla ilçesinde bir markette meydana gelen kavga sonucunda bir şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce tahliye edilen Sercan B., mahkemeden çıkan yeni yakalama kararı sonrasında polis ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındı.

Tahliye ve Gözaltı Süreci

Olay, 16 Ekim 2023 tarihinde İzmir'in Altıntaş Mahallesi'ndeki bir markette yaşandı. Semih Kenan Köse (30) ile Sercan B. arasında yaşanan omuz atma nedeniyle çıkan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Semih Köse, hastaneye kaldırılmasına rağmen yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili olarak Sercan B. ve kavga sırasında yer alan kardeşleri Serkan B. ve Taylan B. gözaltına alındı ve tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, üç kardeş hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis talep edildi.

Mahkeme ve HSK'nın Müdahale Süreci

Davada önceki duruşmalarda Serkan B. ve Taylan B. hakkında tahliye kararları verilmiş, en son duruşmada Sercan B.'nin de tahliyesine karar verilmişti. Ancak, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), bu kararı veren mahkeme başkanı ve iki üye hakim ile duruşma savcısını açığa aldı. Sonrasında İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Sercan B. hakkında tutuklamaya yönelik yeni bir yakalama kararı çıkardı.

Sercan B., emniyetteki işlemlerinin ardından yeniden adliyeye sevk edilirken, süreçle ilgili gelişmeler merakla takip edilmektedir.