DOLAR
34,11 -0,32%
EURO
38,1 -0,16%
ALTIN
2.875,87 -1,74%
BITCOIN
2.146.801,36 0,22%

İzmir'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

İzmir'de eşini bıçaklayarak öldüren sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, davanın önemli bir dönüm noktası oldu.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 19:58
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:27

İzmir'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

İzmir'de Eş Cinayetinde Cezanın Verilmesi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiası ile yargılanan Vedat Emekdar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada Verilen Savunma

Ödemiş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, tutuklu sanık Vedat Emekdar, cezaevindeyken Sesi ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savunmasında suçlamaları reddeden Emekdar, "Olay günü kendimi kötü hissetmedim, sinir sistemlerim bozuldu. Olay kesinlikle tasarlandığı bir cinayet değildir," dedi.

Mahkeme Kararı ve Yakınların Tepkisi

Mahkeme heyeti, sanık Vedat Emekdar’a "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası vererek, cezada indirim uygulamadı. Öldürülen kadının yakınları mahkeme kararını alkışladı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde bir açıklama yaparak, bu kararın emsal teşkil etmesini istediklerini ifade etti.

Olayın Gelişimi

Olay, 26 Şubat 2022 tarihinde Ödemiş'te meydana geldi. Polis ve sağlık ekipleri, aldıkları ihbar üzerine, Süleyman Demirel Mahallesi'ndeki çiftin yaşadığı eve gitmiş ve Vasfiye Emekdar'ın bıçaklanarak hayatını kaybettiğini, eşi Vedat Emekdar'ın ise bıçakla intihara teşebbüs ettiğini belirlemişti. Gözaltına alınan Emekdar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştır.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen kadının yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde açıklama yaparak kararın emsal teşkil etmesini istediklerini belirtti.