DOLAR
34,12 -0,09%
EURO
38,14 0,15%
ALTIN
2.914,77 0,07%
BITCOIN
2.179.333,02 0,52%

İzmir'de Elektrik Akımına Kapılarak Hayatını Kaybedenlerin Davasında Gözyaşları Sel Oldu

İzmir'de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki genç için açılan davada annelerin acı dolu ifadeleri duygu dolu anlara sahne oldu.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 15:16
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 15:16

İzmir'de Elektrik Akımına Kapılarak Hayatını Kaybedenlerin Davasında Gözyaşları Sel Oldu

İzmir'de Acı Dolu Mahkeme Süreci

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen elektrik akımına kapılma olayı, acılı ailelerin ve sanıkların karşı karşıya geldiği bir mahkeme süreciyle devam ediyor. 12 Temmuz 2023 tarihinde sağanak yağış sırasında yolun karşısına geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz (23) ve ona yardım etmeye çalışan İnanç Öktemay (44), elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişti.

Annelerin Acı İfadeleri

Mahkeme duruşmasında, her iki gencin anneleri söz alarak duygularını ifade etti.

Özge Ceren Deniz'in annesi Filiz Abi: "5 yıldır burası yapılmamış. İzmir üçüncü büyükşehir değil mi? Herkes birbirine atıyor suçu. Hepiniz beraat istiyorsunuz, yazıklar olsun size. Belediye başkanları da ceza çeksin."

İnanç Öktemay'ın annesi Nevin Öktemay: "Evladım ölmeseydi. Getirsinler oğlumu, ben oğlumu göreyim. Ben anayım, hepsinden şikayetçiyim."

Sanıklar Hakkında Gelişmeler

Dava kapsamında, toplam 42 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açıldı. Duruşmaya katılan sanıklar ise, olayla ilgili sorumluluklarının bulunmadığını savundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü, duruşmada yeni bilirkişi raporu talebinde bulunarak, olay yerinde keşif yapılmasını istedi. Gözaltına alınan sanıklardan bazıları, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Olayın Ardındaki Gerçekler

Yaşanan bu trajik olay, İzmir'in Alsancak semtinde kamu güvenliğine ilişkin tartışmaları da beraberinde getirdi. Ailelerin yaşadığı büyük acı, adalet arayışlarıyla devam edecek.