DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,57 0,13%
ALTIN
2.920,18 -0,02%
BITCOIN
2.165.713,57 -1,03%

İzmir'de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişinin Ölümüne Dair Yeni Bilirkişi Raporu

İzmir'de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişinin davasında yeni bilirkişi raporu dosyaya sunuldu.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 15:25
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 15:25

İzmir'de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişinin Ölümüne Dair Yeni Bilirkişi Raporu

İzmir'de Elektrik İle İlgili Ölümlerle İlgili Yeni Gelişmeler

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen üzücü olay sonucunda 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan elektrik akımına ilişkin yeni bir bilirkişi raporu hazırlandı. Söz konusu rapor, bir grup avukatın yaptığı başvuru neticesinde dosyaya eklendi.

Bilirkişi Raporunun İçeriği

Bilirkişi incelemesi, 18 Temmuz’da İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından gerçekleştirildi. Raporda, "Enerji kablosunun mazgalın hemen altında bulunduğu, kablo derinliğinin yaklaşık 15 santimetre olduğu, kablo koruyucu borusunun bu bölümde mevcut olmadığı ve mazgalın kabloya baskı yapması nedeniyle izolasyonunun bozulduğu" bilgiler yer aldı.

Olayın Ardındaki Hukuki Süreç

Olayla ilgili olarak avukatlardan Murat Fatih Ülkü, yaptığı açıklamada, elektrik akımına kapılan kişilerin ölümünün üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçtiğini ve olayın unutulmakta olduğunu ifade etti. Ülkü, benzer olayların yaşanması sebebiyle sorunun tespit edilmesi adına tüm sokak ve caddelerdeki elektrik tesisatı ve kablolarının denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Olayın Özeti

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti. Yaşanan bu olay sonrası, İZSU Genel Müdürlüğü ve GDZ Elektrik Dağıtım Şirketi'nde üst düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu 42 sanık, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla yargı önüne çıkmıştı. Çeşitli avukatlar da sorumlu kurumların tespiti için yeniden bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etmişti.