DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,92 -0,02%
ALTIN
2.913,86 0,44%
BITCOIN
2.107.492,75 -1,23%

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Eleştiriler

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'le ilgili sözlerini 'nahif' buldu ve çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:26
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:26

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Eleştiriler

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan Açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışındaki konuşmasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bugünkü ifadelerini nahif buldum. Diğer konuşmalarına oranla siyasi gelişmelerde yaşanan yumuşamanın kendisinden kaynaklı olduğunu gösterir gibiydi," ifadesini kullandı.

Bahçeli ve DEM Parti ile İlişkiler

Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DEM Parti'li milletvekillerinin el sıkışmasına ilişkin olarak, bu durumun sanki ilk kez yaşanmıyormuş gibi anlatıldığını belirtti. "TBMM, ne zaman yasama yılı açılsa o süreci çok doğru yönetiyor," diyen Dervişoğlu, geçmişte de benzer durumların yaşandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanını Karşılama Usulü

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mecliste ayakta karşılanmasına da değindi. Cumhubaşkanı'nın gelişinde karşılama usulünün belli olduğunu hatırlattı. "Bugün belki bir eksiklik ikmal edilmiştir diye düşünüyorum. Biz dünden bugüne TBMM'nin mehabetine uygun bir tavır sergiliyoruz," dedi.

İfadelerin ve Tartışmaların Siyasi Anlamı

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının sertlikten ziyade doğruların dile getirilmesi üzerine olması gerektiğini belirtti. "Bozduğunuz şeyleri düzeltince ondan bir takdir görmeniz mümkün ama onun taltifini beklemek siyasette karşılığı olan bir şey değil. Biz bu zamana kadar olup bitenlere bakarak siyasi yolculuğumuzu sürdüreceğiz," dedi.

Sinan Ateş Cinayeti Davası Üzerine Düşünceler

Dervişoğlu, Sinan Ateş cinayeiti davasına ilişkin ise olayın mağdurları üzerinden değil, meselenin vahameti üzerinden konuşulması gerektiğini ifade etti.