DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.125.147,67 0,58%

İYİ Parti'den Yenilenme Vurgusu: Dervişoğlu Merkez Siyasete Çağrı Yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Türk siyaseti için yenilenme ve merkez siyasete dönüş çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 11:33
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 11:33

İYİ Parti'den Yenilenme Vurgusu: Dervişoğlu Merkez Siyasete Çağrı Yaptı

Yenilenmeye ve Yenilikçi Politikalara Dikkat Çeken Çağrı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin siyasal dönüşüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, "Yenilenmeye, yenilikçi politikalara ve güçlü bir geleceğe inanan herkesle anlamlı bir yolculuk sürdürmek kararlılığındayız" dedi.

Değişimin Kaçınılmaz Olduğu Vurgusu

Dervişoğlu, Türkiye'nin hem uluslararası alanda hem de içeride yaşadığı değişimlerin bir yol ayrımında olduğunu dile getirerek, "Türkiye'yi daha müreffeh kılmak için siyasi partiler kadar basın kuruluşlarının da önemli bir rolü bulunmaktadır," ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra, "Yenilenme sadece teknolojik ve ekonomik gelişmelerle sınırlı kalmamalıdır. Toplumların sosyal yapıları ve siyaset mekanizmaları da bu değişimden etkilenmektedir," sözlerini ekledi.

Merkez Siyaset Çağrısı

Dervişoğlu, yakın dönemde yaptığı merkez siyasetin yeniden inşası çağrısına da değindi. "Bugün Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birleştirici ve kucaklaştırıcı bir siyasi yönelime ihtiyaç duyduğu tartışmasızdır," diyen Dervişoğlu, merkez siyasetin tarihi boyunca toplumun birlik ve beraberliğini sağladığına dikkat çekti. "Bu geleneği canlandırarak toplumsal barışı ve istikrarı yeniden tesis etmeliyiz," dedi.

Siyasi Sorumluluğun Farkında Olmak

Dervişoğlu, değişimin yolunun yenilenmeye açık olmaktan geçtiğini vurgularken, "Siyaset halk için ve insan için yapılıyorsa dönüşümü kaçınılmazdır. Eski popülist yaklaşımlarla bir ülkenin geleceğini inşa etmek mümkün değil," açıklamasında bulundu. Değişim rüzgarlarının siyaseti de kapsadığını belirten Dervişoğlu, tüm çabalarının "Yeni bir bakış ve yeni bir soluk kazandırmak" olduğunun altını çizdi.

Son olarak, Dervişoğlu, çağrısının sadece siyasi partilere değil, Türk milletinin her bireyine olduğunu ifade etti.