DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.152.846,91 -0,01%

İtalya Hükümeti Cinsel Şiddetle Mücadelede Kimyasal Hadımı Değerlendiriyor

İtalya'da hükümet, cinsel şiddet suçlarına karşı kimyasal hadım cezasını değerlendirmek üzere bir komite oluşturacak.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 21:29
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 21:29

İtalya Hükümeti Cinsel Şiddetle Mücadelede Kimyasal Hadımı Değerlendiriyor

İtalya, Cinsel Şiddetle Mücadelede Yeni Bir Adım Atıyor

İtalya'da hükümet, cinsel şiddet suçlarına yönelik kimyasal hadım cezasını ele almak üzere bir teknik komite kurma kararı aldı. Bu adım, aşırı sağcı Lig Partisi'nin önerisiyle hayata geçirildi.

Matteo Salvini'den Önemli Açıklamalar

Lig Partisi lideri Matteo Salvini, hükümetin tecavüz ve çocuk istismarcılarına karşı kimyasal hadım cezasını değerlendirmek için bir komisyon kurulması kararını duyurdu. Salvini, bu sürecin "adalet ve sağduyu için tarihi bir adım" olduğunu belirtti.

Salvini, X platformunda yaptığı paylaşımda, "Lig'in zaferi. Cinsel şiddet suçlarında, kimyasal hadımın değerlendirilmesi amacıyla hükümetin bir an önce bir komisyon ya da teknik bir komite kurmasını öngören gündem kararı Meclis'te onaylandı. Tecavüzcülere ve pedofillere sıfır tolerans!" dedi.

Muhtelif Tepkiler ve Eleştiriler

Diğer yandan, ana muhalefet partisi Demokratik Parti (PD) Milletvekili Simona Bonafe, kimyasal hadıma yönelik kurulacak teknik komitenin anayasaya aykırı olduğunu savundu. Muhalefetteki diğer partiler de benzer itirazlarda bulundu.

Kimyasal hadım cezası önerisi, İtalya'da geçtiğimiz yıl Palermo ve Napoli'de meydana gelen toplu tecavüz olaylarının ardından gündeme gelmişti. O dönemde, iktidar koalisyonundaki merkez sağ partisi Forza Italia (FI), bu yöntemi problem çözümünde etkili bir yol olarak görmemişti.