DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.246.780,64 -0,2%

İtalya, Filistin Devletinin Oluşumu İçin BM ile Asker Göndermeye Hazır

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Birleşmiş Milletler ile birlikte Filistin devleti için asker göndermeye hazır olduklarını bildirdi.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 11:35
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 11:35

İtalya, Filistin Devletinin Oluşumu İçin BM ile Asker Göndermeye Hazır

İtalya, Filistin İçin BM ile Birlikte Asker Göndermeye Hazır

İtalya'nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, "İsrail'i tanıyan ve İsrail tarafından tanınan bir Filistin devletinin inşası için" Birleşmiş Milletler (BM) ile askeri destek sağlamaya hazır olduklarını açıkladı.

Bölgedeki Gelişmeleri Değerlendiriyor

Avvenire gazetesine verdiği demeçte, bölgedeki gerginliğin arttığını belirten Tajani, "Bugün hem Lübnan hem de Gazze'de ateşkes için her zamankinden daha fazla çaba sarf ediyoruz" dedi. Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümü sonrasında durumun hassas olmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Diplomatik Çabalar Devam Ediyor

Tajani, genel durum hakkında sürekli olarak Tel Aviv, Beyrut ve Tahran ile iletişim halinde olduklarını ifade ederek, "Acil durumu takip ediyoruz. Sivil vatandaşlarımızı tahliye etmeye hazırız. Herkesi bir an önce ayrılmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Filistin Yönetimi Üzerine Değerlendirmeler

Tajani, Filistin'in farklı yönetimlere sahip olduğunu belirterek, "Amacımız, Filistin yönetiminin rehberliğinde Arap liderliğindeki bir BM misyonu ile bu birleşimi desteklemek" dedi. Ayrıca, Filistin'in tanınmasının İsrail için önemli bir barış oluşturma yolu olması gerektiğinin altını çizdi.

İsrail ile İletişim

Geçtiğimiz günlerde X platformunda İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine de değinen Tajani, "Kendisine Lübnan'daki İtalyan askerlerinin güvenliğini sağlamanın önemini tekrar ifade ettim. Kendisi de bunu olumlu karşıladı" dedi. Ayrıca, Lübnan'daki sivillerin durumu ile ilgili endişelerini dile getirerek, "Çok fazla masum kayıp yaşanıyor" ifadesini kullandı.