DOLAR
34,15 0%
EURO
38,16 0,07%
ALTIN
2.917,54 -0,12%
BITCOIN
2.202.030,06 2%

İtalya'da Şiddetli Fırtına ve Aşırı Yağışlar Can ve Mal Kaybına Yol Açtı

İtalya'da etkili olan fırtına, çığ, sel ve su baskınlarıyla can kayıplarına neden oldu.

Yayın Tarihi: 09.09.2024 18:36
Güncelleme Tarihi: 09.09.2024 18:36

İtalya'da Şiddetli Fırtına ve Aşırı Yağışlar Can ve Mal Kaybına Yol Açtı

İtalya'da Meydana Gelen Doğal Afetler

Son günlerde İtalya genelinde etkili olan şiddetli fırtına ve aşırı yağışlar, ciddi olumsuz etkiler yarattı. Bu durum, ülkede çığ, sel ve su baskınlarına yol açtı.

Valle d'Aosta Bölgesindeki Çığ Tehlikesi

İtalyan basınında yayımlanan haberlere göre, Alp Dağları'ndaki Monte Rosa tepesinde meydana gelen fırtına, çığ düşmesine neden oldu. O sırada dağcıların tırmanışta olduğu ifade edilirken, bu durum bazı dağcıların çığ altında kalma riskini artırdı. 8 dağcının çığdan etkilendiği ve bazılarının yaralanmış olabileceği bildirildi.

Mont Blanc'ta Kaybolan Dağcılar

Öte yandan, Mont Blanc'a tırmanan 4 dağcı da aynı fırtına koşulları sebebiyle kayboldu. İki Koreli ve iki İtalyan olan kayıp dağcıların arama çalışmalarının sürdüğü basına yansıdı.

Toskana ve Lombardiya'da Sel Olayları

Toskana ve Lombardiya bölgelerindeki fırtına ve aşırı yağışlar, çeşitli yerleşim yerlerinde sel ve taşkınlara yol açtı. Bu durum, yapıların çatılarının uçmasına ve ağaçların devrilmesine neden oldu.

Roma'daki Su Baskınları

Başkent Roma'da dün gece ve sabah saatlerinde meydana gelen kuvvetli yağış, bazı bölgelerde su baskınlarına yol açtı. Yetkililer, bu durumun can ve mal kaybına neden olabileceği konusunda uyarıyor.