DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.160.552,75 -0,86%

İtalya'da Olağanüstü Hal İlanı: Sel Felaketi Sonrası İlk Adımlar

İtalya, aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi için OHAL ilan etti ve maddi kaynak sağladı.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 14:41

İtalya'da Olağanüstü Hal İlanı: Sel Felaketi Sonrası İlk Adımlar

İtalya'da Sel Felaketi Sonrası Olağanüstü Hal

İtalya, bu hafta yaşanan aşırı yağışlar sonucu kuzeyde bulunan Emilia-Romagna ve doğudaki Marche bölgelerinde felaket koşulları nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Hükümetten Acil Müdahale Adımları

Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki hükümet, Orta Avrupa'yı tehdit eden "Boris" fırtınası sebebiyle endişe verici bir durumla karşı karşıya kalan bölgelerde acil önlemler almaya başladı. Bakanlar Kurulu, aldığı karar ile 20 milyon avroluk bir kaynağı bu bölgelerin zararlarını telafi etmek amacıyla tahsis etti.

Belirtilen Bölgelerdeki Etkiler

Sivil Savunma ve Denizcilik Politikaları Bakanı Nello Musumeci, OHAL'in özellikle Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Ravenna, Forli, Cesena ve Rimini kentlerini kapsadığını açıkladı. Ayrıca, olağanüstü hal süresinin 12 ay olacağı belirtildi.

Ev Tahliyeleri ve Tarım Durumu

Medya kaynaklarına göre, sel felaketi sebebiyle her iki bölgede evlerinden tahliye edilenlerin sayısı 2 bin 500'ü bulmuş durumda. İtalya Ziraatçılar Derneği (Coldiretti), Emilia-Romagna'daki tarım ürünlerinin durumunun "dramatik" olduğunu vurguladı.

Kaybolan İki Kişi İddiası Yalanlandı

Ravenna'ya yakın Bagnacavallo'da iki kişinin kaybolduğu yönündeki haberler ise Ravenna Valisi Castrese De Rosa tarafından yalanlandı. Vali, şu ana kadar kayıp bildirilmediğini duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse, Mayıs 2023'te Emilia-Romagna bölgesinde yaşanan sel felaketlerinde en az 15 kişi hayatını kaybetmişti.