DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.938,1 0,47%

İtalya'da Öğrenciler Filistin İçin Yürüdü

Öğrenciler, iklim değişikliği ve Filistin meselelerine dikkat çekmek için Milano'da yürüyüş düzenledi.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 17:08
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 17:08

İtalya'da Öğrenciler Filistin İçin Yürüdü

İtalya'da Öğrencilerin Protestosu

Macaristan'da gerçekleştirilen "Gelecek İçin Cumalar (Fridays for Future)" etkinlikleri kapsamında, öğrenciler hem Filistin halkına uygulanan baskıyı protesto etti hem de iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Milano'daki Kalabalık Yürüyüş

Ülkenin kuzeyindeki Milano şehrinde yapılan yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Çevreci aktivist Greta Thunberg etkinliğe öncülük etti.

Mesajlar ve Slogans

Öğrenciler, Filistin bayrakları ve "Soykırım Durdurulsun", "Ekolojik Kıyım Dursun" yazılı dövizler taşıyarak "Özgür Filistin" sloganları attı. Gösteri sırasında bazı katılımcılar meşaleler yakarak destek verdiler.

Greta Thunberg’in Açıklamaları

Thunberg, yürüyüşte yaptığı konuşmada, sessizliğin suç ortaklığını ifade etti ve "Özgür bir Filistin için, tüm dünyada sömürgecilik ve baskının sona ermesi için mücadele etmiyorsanız kendinize iklim aktivisti diyemezsiniz. Bugün bütün dışlanmışların acılarını görmezden gelirseniz, iklim adaleti için mücadele ettiğinizi iddia edemezsiniz" dedi.

İlgili Kuruluşlara Eleştiriler

Ayrıca, yürüyüşte katılımcılar İtalyan savunma sanayi şirketi Leonardo hakkında bildiriler de dağıtarak diğer protestolarına destek verdiler.

Güvenlik Önlemleri

Yürüyüş esnasında güvenlik güçleri, etkinliğin güvenliği için geniş önlemler aldı.