DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.155.648,94 -0,63%

İtalya'da Filistin İçin Büyük Protesto

İtalya'da binlerce kişi, Filistinlilere yönelik İsrail saldırılarını protesto etti.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 20:24
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 20:24

İtalya'da Filistin İçin Büyük Protesto

İtalya'da Filistin İçin Yürüyüş

İtalya'da, binlerce insan "Filistinlilere yönelik soykırım dursun" çağrısıyla sokağa çıktı. Başkent Roma'nın yoğun caddelerinden biri olan Vittorio Emanuele Meydanı'nda toplanan yaklaşık 4 bin katılımcı, ellerinde Filistin bayraklarıyla birlikte, "Soykırım dursun" yazılı pankartlar taşıyarak Sapienza Üniversitesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Gösterilerde Yüksek Sesle İtirazlar

Protestocular, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki askeri operasyonlarını lanetleyerek, aynı zamanda Lübnan'daki saldırılara da dikkat çekti. Yürüyüş boyunca sık sık "Özgür Filistin", "Katil Netanyahu" gibi sloganlar atarak, İsrail hükümetinin politikalarını eleştirdiler.

İtalyan Hükümetine Tepkiler

Göstericiler, Giorgia Meloni liderliğindeki hükümet aleyhinde de seslerini yükseltti. İtalyan hükümetini, İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü saldırılarda suç ortağı olmakla itham ettiler.

Katılımcıların Düşünceleri

Protestoya katılan Michela, "Bu soykırım bir yıl kadar bir süredir devam ediyor. Gazze ve Batı Şeria'yı yok etmek, siyonizmin hedefleri arasında yer alıyor," dedi. İtalyan öğrenci Leonardo ise, "Biz burada, her gün bombalarla karşılaşan Gazze'deki insanlar için dayanışmamızı göstermek amacıyla bekliyoruz," şeklinde ifade etti.

Protesto katılımcılarından Sara, "Buradayım çünkü bu, yapılması gereken doğru şey. Filistin halkı, kendi topraklarında özgür yaşamalı. Her cumartesi buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz," dedi. Ayrıca, İsrail'in terörist bir devlet olduğunu belirterek, çatışmaların yayılmasının ardındaki nedenleri vurguladı.