DOLAR
34,13 -0,11%
EURO
37,96 0,43%
ALTIN
2.882,74 -0,29%
BITCOIN
2.166.331,18 -0,51%

İtalya Başbakanı Meloni, BM Zirvesi'nde Reform Çağrısı Yaptı

Başbakan Giorgia Meloni, BM Geleceğin Zirvesi'nde BMGK reformunun herkes için olması gerektiğine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 20:09
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 20:09

İtalya Başbakanı Meloni, BM Zirvesi'nde Reform Çağrısı Yaptı

İtalya'nın BM Geleceğin Zirvesi'ndeki Vurguları

İtalya'nın Başbakanı Giorgia Meloni, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) reformu üzerine önemli açıklamalarda bulundu. New York'taki 79. BM Genel Kurulu çerçevesinde yapılan BM Geleceğin Zirvesi'nde konuşan Meloni, reformun anlamlı olmasının için herkes için gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hiyerarşilere Dikkat Çekti

Meloni, "Reform, sadece birkaç kişi için değil, herkes için yapılmalı. Yeni birinci veya ikinci sınıf ulus hiyerarşileri yaratılmamalı. Her millet tarihlerine ve özelliklerine sahiptir, tüm vatandaşların eşit hakları vardır." ifadelerini kullandı.

Küresel Sorunlarla Mücadele

Küresel sorunlara karşı işbirliğinin önemine değinen Meloni, "Hiçbir ulus, günümüzün karmaşık krizlerini tek başına yönetemez. Bu nedenle İtalya, çok taraflılığın ve BM'nin güçlü bir destekçisidir," dedi.

Mattei Planı ile Yeni Bir Yaklaşım

Bu noktada Afrika'nın gelişimi için başlatılan Mattei Planı hakkında bilgi veren Başbakan, "Gelişim için eşitlik, saygı ve işbirliği esaslarına dayalı bir yaklaşım sergilemekteyiz" diyerek, göç etmeme hakkının gerekliliğini belirtti.

Teknoloji Sektörü ile Görüşmeler

New York'ta, büyük teknoloji firmalarının Liderleriyle de görüşmeler gerçekleştiren Meloni, Google-Alphabet CEO'su Sundar Pichai, Motorola CEO'su Greg Brown ve Open AI CEO'su Sam Altman ile yapay zeka ve teknoloji yatırımları gibi konuları ele aldı.