Misafirlerimize ya da sevdiklerinize börek ikram ederken üstü çıtır çıtır olan bir börek her zaman unutulmazdır. Bu muhteşem çıtırtılı lezzeti elde etmek için çoğunlukla yumurta kullanılır. Peki yumurta yerine başka bir alternatif var mıdır? Tabii ki böreklerinizin üzerine kızartmak için geleneksel yöntemlerden çıkıp bunun yerine muhteşem bir alternatif kullanabilirsiniz…. Yumurta yerine böreklerini üzerine yoğurt sürerek de çıtır çıtır lezzetli görüntüye ulaşabilirsiniz.
YUMURTA YERİNE YOĞURT KULLANIN
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan börek yapımını bir de bu yöntemle deneyin. Yumurta yerine yoğurt sürdüğünüz zaman çıtırtısından komşular kapınıza gelecek. Bazı insanlar böreklerinin üstüne yumurta sürmek istemeyebilir ya da yumurtaya alerjisi olabilir. Bu sebeple yumurta yerine yeni bir alternatif geliştirmek önemlidir. Yoğurt, böreklerin pişirilme esnasında üstüne sürüldüğü zaman harika sonucu beraberinde getirecektir. İlk etapta yoğurdun asitli yapısı böreğinizi lezzetli ve yumuşacık yapacaktır. Yoğurdun içerdiği nem sayesinde böreğiniz kızarınca çıtır çıtır olacaktır.