DOLAR
34,15 -0,2%
EURO
38,04 0,35%
ALTIN
2.914,9 0,07%
BITCOIN
2.163.136,84 1,33%

İstanbul Sanayi Odası'nın Eylül Ayı Meclis Toplantısı: Stratejik Dönüşüm Merkezi

İSO, sanayinin geleceğini şekillendirmek üzere Stratejik Dönüşüm Merkezi'ni tanıttı ve sanayiye yön veren gelişmeler değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 17:15
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 18:26

İstanbul Sanayi Odası'nın Eylül Ayı Meclis Toplantısı: Stratejik Dönüşüm Merkezi

İstanbul Sanayi Odası'nın Eylül Ayı Meclis Toplantısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Eylül ayı meclis toplantısı, "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik Dönüşüm ve Odamızda Yapılan Çalışmalar" ana gündemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Stratejik Dönüşüm Merkezi'nin (SDM) sanayinin sürdürülebilir dönüşümüne yönelik öncülük yapmayı hedeflediğini vurguladı.

Stratejik Dönüşüm Merkezi'nin Rolü

Bahçıvan, "Bu merkez, İSO'nun sanayi stratejilerinin geliştirilmesi ve sanayi kuruluşlarının yarınlara hazırlanmasında önemli bir rol oynayacak" diyerek, merkezi kurma amaçlarını açıkladı. Toplantıda Future Ally Şirketi Kurucu Ortağı İdil Özdoğan, SDM'de yürütülen çalışmaları sundu.

Yeni Ekonomi Trendlerine Uyum

Bahçıvan, sanayi faaliyetlerinin sadece üretimle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda hizmet odaklı bir yaklaşım sergilendiğini belirtti. Gelişmiş ülkelerin, "içeride üretim", "yakında üretim" gibi stratejilerle üretimi kendi sahalarına çekme eğilimlerinin değer zincirlerini yeniden şekillendirdiğine dikkat çekti.

Eğitim ve İş Gücü Planlaması

Sanayinin en önemli gündem maddelerinden birinin, sağlıklı bir iş gücü planlaması olduğu ifade edildi. Bahçıvan, "Yüksek nitelikli bir eğitim konseptini süratle uygulamaya geçirmemiz gerekmektedir" diyerek, iş gücü açığı ile arz-talep dengesini sağlamak için gerekli adımların atılmasının önemine vurgu yaptı.

Bahçıvan, üretim süreçlerinde insan faktörünü öncelikli hale getirmenin kaçınılmaz olduğunu ve bu yönde atılacak adımların sanayi için kritik olduğunun altını çizdi.

İSO Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısı "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik...

İSO Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısı "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik Dönüşüm ve Odamızda Yapılan Çalışmalar" ana gündemiyle Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan konuşma yaptı.