DOLAR
34,1 -0,1%
EURO
38,12 0,06%
ALTIN
2.913,37 0,1%
BITCOIN
2.196.740,46 -0,35%

İstanbul'daki Özel Bakım Merkezi Skandalında Bakanlık Harekete Geçti

Aile Bakanlığı, İstanbul'daki özel bakım merkezinde kötü muamele iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 22:48
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 22:48

İstanbul'daki Özel Bakım Merkezi Skandalında Bakanlık Harekete Geçti

Özel Bakım Merkezindeki Kötü Muamele İddiaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'da bulunan bir özel bakım merkezinde engelli bireylere yönelik yapılan kötü muamele olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Müfettiş Görevlendirildi ve Suç Duyurusu Yapıldı

Bakanlık, basın yayın organlarında bu olayla ilgili yer alan görüntüler üzerine, derhal müfettiş görevlendirdiğini duyurdu. Ayrıca, kötü muamelede bulunan şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Bakanlığımız tarafından olayın gerçekleştiği özel bakım merkezine detaylı inceleme için müfettiş görevlendirilmiş ve söz konusu şahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlık olarak söz konusu olayda ihmali olan şahısların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız," ifadeleri yer aldı.

İlgili Ekipler Olay Yerin de İncelemelerde Bulundu

Ayrıca, Aile Bakanlığı, olayın ardından il müdürlüğüne bağlı ekiplerin bakım merkezinde incelemelerde bulunduğunu ve görüntülerde tespit edilen 2 çalışanın iş akdinin fesh edildiğini bildirdi. Bu olay, kamuoyunda büyük bir infiale yol açtı.