DOLAR
34,24 -0,03%
EURO
37,61 0%
ALTIN
2.914,82 0,17%
BITCOIN
2.172.845,36 -1,39%

İstanbul'daki Gece Kulübü Yangınında Yargılama Devam Ediyor

Beşiktaş'taki yangın davasında tutuklu sanıklar ve gözaltındaki kişiler hakkında duruşma gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 19:19
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 19:45

İstanbul'daki Gece Kulübü Yangınında Yargılama Devam Ediyor

Beşiktaş'taki Gece Kulübü Yangını Davasında Son Gelişmeler

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin yargılamalara İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Olayın meydana geldiği gece kulübünde tadilat çalışmaları sırasında çıkan yangın sonrası, aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5 tutuklu sanığın bulunduğu 22 kişi yargılanıyor.

Duruşma ayrıntıları

Mahkeme, duruşmanın yapıldığı salona bazı müştekilerin, bulundukları şehirlerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandığını bildirdi. Duruşmada tanıkların yanı sıra, dönemin Beşiktaş Belediyesi'ne ait görevlilerin de aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında dosyanın birleştirilmesine karar verildi.

Sanıkların İfadeleri

Tutuksuz sanıklardan Sibel Çelik, yalnızca muhasebeci olarak görev yaptığını ve yangınla ilgili doğrudan bilgisi olmadığını savundu. Diğer tutuksuz sanık Fatma Dörtgül de, gece kulübünün sahibi ile akrabalık ilişkisi olduğunu belirtip şirketin borcu nedeniyle adının kaydedildiğini ifade etti.

Dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarından Ahmet Mithat Şermet, imza attığı belgelerin içeriğini okumadığını ve üzerinde durulan ruhsatın iptal edildiğini belirterek, olaydaki sorumluluğu reddetti. Maktul Cengiz Aksoy'un annesi, yangın günü oğlunu işe gönderdiğini ve sabah cenazesinin geldiğini aktardı.

Mahkemeye Sunulan İddianame Özetleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yangnın çıktığı yerin denetimsiz bırakıldığı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı vurgulanıyor. Yangın sırasında yaşanan tahribatın ve ortaya çıkan ihmallerin sorumlularının cezalandırılması talep ediliyor.

Mahkeme, sanıkların 29 kişinin ölümüne neden olmakla yargılandığı bu olayda, tutuksuz sanıkların ifadeleri alınmaya devam ediyor. Duruşmanın devam etmesi için yarın yapılacak oturuma davet edilenler arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi yetkilileri de yer alıyor.

Kamuoyunun Dikkati

Mahkeme sonrası açıklama yapan müşteki Emine Kaya Baş, gece kulübünün denetiminde görevli olan tüm yetkililerin mevzuata aykırı işlemler yaptığını ve bu ihmal nedeniyle 29 kişinin vefat ettiğini vurguladı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında...

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası müşteki Emine Kaya Baş, grup adına basın açıklaması yaptı.