DOLAR
34,13 -0,13%
EURO
38,22 -0,17%
ALTIN
2.926,38 -0,33%
BITCOIN
2.193.254,55 -0,09%

İstanbul'da 'Yüksek Karlı Gizli Fon' Dolandırıcılığı İddianamesi Hazırlandı

Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırlandı. Ceza talebi 3 yıl ile 30 yıl arasında değişiyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 14:50
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 14:50

İstanbul'da 'Yüksek Karlı Gizli Fon' Dolandırıcılığı İddianamesi Hazırlandı

Yüksek Karlı Gizli Fon Dolandırıcılığı Davası

İstanbul'da kamuoyunda "Yüksek Karlı Gizli Fon" olarak bilinen dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni bir iddianame hazırlanmıştır. Bu iddianamede, Seçil Erzan'ın 3 yıldan 10 yıla kadar, Nur Erkasap'ın ise 9 yıldan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmektedir.

Yeni İddianame ve Sanıkların Durumu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı bu yeni iddianame, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki mevcut davayla birleştirilmesi talebiyle sunulmuştur. İddianamede 2'si tutuklu 7 sanık yer almaktadır ve Ömer Kahraman, Mert Zeydanlı, Volkan Bahçekapılı gibi isimler müşteki olarak kaydedilmiştir. İddianamede, Seçil Erzan'ın yalan beyanlarıyla dolandırıcılık gerçekleştirdiği ve konu hakkında Nur Erkasap’ın da ilgisinin olduğu belirtilmektedir.

Dolandırıcılık Yöntemleri

İddianamede, Erzan'ın, insanlara yüksek getirili bir fon vaadi ile para yatırmalarını sağladığı, ancak bu vaadin gerçekte gerçekleşmediği ifade edilmektedir. Nur Erkasap, Hakan Ateş adında bir kişiye ait olduğu belirtilen bu fon hakkında bilgilendirildiğini, ancak kendisinden 500 bin dolar para alındığını söylemiştir. Erkasap, ayrıca Fatih Terim ve ailesiyle sıkı ilişkilere sahip olduğunu ve Volkan Bahçekapılı ile bu sayede tanıştığını belirtmiştir.

Mahkeme Süreci ve Beklentiler

Nakde dönüştürülemeyen bu dolandırıcılık senaryolarının ardından, Erkasap ile Erzan'ın arasında bir ilişki olduğu, bu nedenle ikisinin de dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu iddianamede vurgulanmaktadır. Erkasap, başlangıçta mağdur konumundayken zamanla Erzan ile kurduğu güvende dolandırıcılıkla ilişkili dava sürecinde yer almaktadır. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, bu iddianameyi değerlendirerken, Seçil Erzan'ın yüksek hapsi için 93 yıl ile 305 yıl arasında bir ceza talep edilmiştir.

Bu süreçte, Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can gibi diğer sanıkların da hapis cezası istenmektedir. Bu kapsamda, dolandırıcılık eylemleri ve bağlantılı suçlamalarla ilgili detaylar mahkeme sürecinde netleşecektir.