DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,93 -0,01%
ALTIN
2.919,46 0,25%
BITCOIN
2.094.197,5 -0,58%

İstanbul'da Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı Başladı

İTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen CONSENSE 2024, gıda sektöründen uzmanları bir araya getiriyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:54
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:54

İstanbul'da Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı Başladı

Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı Başladı

Karma Grup tarafından, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı (CONSENSE 2024), gıda sektöründen uzmanları bir araya getiriyor.

Tüm Paydaşlar Buluşuyor

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin desteğiyle gerçekleştirilen CONSENSE 2024, gıda endüstrisinin geleceğine yön verecek önemli konuları tartışmak üzere tüm paydaşları buluşturuyor.

Geniş Bir Konu Yelpazesi

Duyusal bilim, tüketici tercihleri ve yeni sürdürülebilir alternatif protein kaynaklarına yönelik davranışların ele alındığı konferansta; gıda sistemleri, gastronomi, coğrafi işaretli ürünlerden ambalaj tasarımına kadar çok çeşitli sektörel oturumlar düzenlenecek.

Açılışta Vurgu Yapıldı

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Akın Karadayı, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, bu uluslararası etkinliğin gıda ve duyusal bilimler alanındaki işbirliklerini geliştireceğini ve yeni araştırma projeleri üretileceğini belirtti. Karadayı, "Bu platformun katılımcılar için büyük bir fırsat olacağından eminim. İlk defa düzenleniyor ama kalıcı olacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Güncel Konular Tartışılacak

İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven, güncel meseleleri ele almayı hedeflediklerini ifade etti. Güven, sürdürülebilir, fonksiyonel gıda ve coğrafi işaretli ürünler üzerine odaklanacaklarını belirterek, "Ayrıca, hızlı bir şekilde hayatımıza giren yapay zekanın tüketici kabulü ve tercihlerindeki rolünü tartışmak istiyoruz." dedi. Güven, "Son yıllarda 'fonksiyonel gıda' ve 'sağlıklı beslenme' kavramlarının önem kazandığını" da vurguladı.