DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,02 0,24%
ALTIN
2.886,46 -0,42%
BITCOIN
2.159.010,53 -0,16%

İstanbul'da Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ın Vurulma Anı Güvenlik Kamerasında: Kahreden Detay!

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı vurdu. 26 suç kaydı ile dikkat çeken zanlı adliyeye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 16:02
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 16:34

İstanbul'da Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ın Vurulma Anı Güvenlik Kamerasında: Kahreden Detay!

İstanbul Ümraniye'de Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ın Vurulma Anı

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığı şüphesi ile yakalanan 19 yaşındaki Y.E.Ç., yaşanan arbede sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı vurdu ve onu şehit etti. Olayda, zanlının 26 suç kaydı olduğu belirlendi.

İstanbul'da Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ın Vurulma Anı Güvenlik Kamerasında: Kahreden Detay!

Olayın Gelişimi

22 Eylül 2024 tarihinde Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonda, firari olan Y.E.Ç. yakalanmaya çalışıldı. Ancak yakalama sırasında zor bir durum yaşandı ve zanlı polis memurunun silahını alarak ateş açtı. Şeyda Yılmaz, karşılık vermesine rağmen vurulmuştu.

KAHREDEN DETAY!

İstanbul Ümraniye’de, motosiklet hırsızlığı zanlısının silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz, olayın hemen ertesi günü izne çıkmaya hazırlanıyordu. Memleketi Sivas’ta anne ve babasının yanına gitmeyi planlayan Yılmaz’ın, yaklaşık bir yıl önce evlendiği ve meslekte de bir yıllık olduğu öğrenildi. Acı haber, hem ailesini hem de tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Şehit Yılmaz, memleketi Sivas’ta düzenlenecek cenaze töreninin ardından Polis Şehitliği'ne defnedilecek.

ŞEHİT POLİS YILMAZ, İZNE ÇIKACAKTI

27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz, yaşanan trajik olayın hemen ertesi günü, uzun süredir planladığı iznine çıkacak ve Sivas'taki ailesinin yanına gidecekti. Ancak, bu planı gerçekleştiremeden, görev başında şehit düştü. Olayın ardından, Yılmaz’ın ailesine acı haber verildi ve baba evine Türk bayrakları asıldı. Genç polisin 1 yıllık evli olduğu ve göreve başlamasının da bir yıl önce gerçekleştiği öğrenildi.

ŞÜPHELİ Y.E.Ç.’NİN 26 SUÇ KAYDI VARDI

Ümraniye’deki operasyon sırasında 19 yaşındaki zanlı Y.E.Ç.’nin Ihlamurkuyu Mahallesi’nde yakalanması sonrası yaşanan arbede, ölümcül bir boyut kazandı. Polis memurlarıyla boğuşan zanlı, bir polisin silahını alarak etrafa ateş açtı. Bu sırada başından vurulan Yılmaz, ağır yaralandı ve acil olarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yılmaz, şehit düştü.

Y.E.Ç.’nin polis kayıtlarında, aralarında "kasten yaralama", "gasp", "cinsel taciz" ve "çocuğa cinsel istismar" suçlarının da bulunduğu tam 26 suç kaydının olduğu tespit edildi.

Çatışma ve Yaralılar

Olayda, Yılmaz dışında bir başka polis memuru K.H.S. ve zanlının annesi P.G. de yaralandı. Şeyda Yılmaz, hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavisi ise hastanede devam ediyor.

Zanlının Suç Kaydı ve Tepkiler

Polis ekiplerinin araştırmaları sonucunda Y.E.Ç.'nin geçmişte "kasten yaralama", "gasp", "cinsel taciz", "yağma" ve "mala zarar verme" gibi toplam 26 suça karıştığı tespit edildi. Bu durum, toplumda infiale neden oldu.

Resmi Tören ve Bakan'dan Taziye

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Törende, Yılmaz’ın meslektaşları ve ailesi gözyaşlarına boğulurken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı paylaştı.


Zanlının Adliyeye Sevki

Zanlı Y.E.Ç., emniyetteki ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildi. İlginç bir açıklama olarak, zanlıya siyah bir çöp poşeti giydirildi. Bu hareket, toplumun tepkisini bir kat daha artırdı.

Toplumda Artan Tepkiler

26 suç kaydı olmasına rağmen serbest bırakılan Y.E.Ç., sosyal medyada büyük bir öfkeye neden oldu. Kullanıcılar, özellikle cinsel istismar suçlarına karşı daha ağır cezaların verilmesi gerektiğini savunarak, adalet sistemini eleştirdiler.