DOLAR
34,23 -0,05%
EURO
37,93 -0,04%
ALTIN
2.921,87 0,16%
BITCOIN
2.109.637,91 -1,32%

İstanbul'da Sabah Saatlerinde Trafik Yoğunluğu

İstanbul'da sabah saatlerinde artan trafik yoğunluğu, okul ve işe gidenler nedeniyle özellikle Anadolu ve Avrupa yakasında hissediliyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 08:59
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 08:59

İstanbul'da Sabah Saatlerinde Trafik Yoğunluğu

İstanbul'da Sabahki Trafik Durumu

İstanbul'un birçok bölgesinde sabah saatlerinde önemli trafik sıkışıklıkları yaşanıyor. Okul zili çalan çocuklar ve işe giden yetişkinlerin oluşturduğu yoğun trafik, hem Anadolu hem de Avrupa yakasında belirgin hale geldi.

Avrupa Yakası'nda Yoğunluk

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunun çeşitli noktalarında ciddi bir trafik sıkışıklığı gözlemleniyor. Özellikle Zeytinburnu yönünde Ankara istikametine doğru uzanan trafik, Haliç Köprüsü'ne kadar devam ediyor. Küçükçekmece mevkisindeki yol akışı ise daha rahat ilerliyor.

Anadolu Yakası'ndaki Durum

Anadolu Yakası'nda ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) girişlerinde yoğunluk dikkat çekiyor. Altunizade mevkisinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde trafik akışı bir hayli yavaşlamış durumda. Uzunçayır'ı geçerken de benzer sıkışıklıklar yaşanmaktadır.

Trafik Raporları ve Sonuçlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası'na göre, sabah saatlerinde Avrupa Yakası'ndaki trafik yoğunluğu %54, Anadolu Yakası'nda ise %74 seviyesine ulaştı. Özellikle toplu taşıma duraklarında, metrobüs ve metro aktarma merkezlerinde sıklıkla kalabalıklar oluştu.

Uzunçayır'daki metrobüs ve metro durakları yoğun yolcu trafiğiyle karşı karşıya kalırken, Altunizade'deki metrobüs istasyonunda turnikelerden peronlara kadar uzanan uzun kuyruklar dikkat çekiyor.