DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.241.714,85 0,03%

İstanbul'da Namibya Turizmi Tanıtıldı

İstanbul'da düzenlenen programla Namibya'nın turizm imkanları tanıtıldı, ilişkiler güçlendi.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 18:01
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 18:01

İstanbul'da Namibya Turizmi Tanıtıldı

Namibya'nın Turizm Tanıtımı İstanbul'da Düzenlendi

Namibya Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu ile Namibya Turizm Kurulu tarafından İstanbul'da "Namibya Destinasyon Tanıtımı" etkinliği gerçekleştirildi. Bu organizasyon, Namibya'nın Türkiye'deki ilk tanıtımı olma özelliğini taşıyor.

Konsolos Günnur Diker'in Açıklamaları

Etkinlikte yer alan İstanbul Fahri Konsolosu Günnur Diker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Namibya, Afrika'nın en dinamik ülkelerinden biri ve bu yıl bağımsızlığının 30. yılını kutluyor. Toprak büyüklüğü bakımından Türkiye'den daha fazla alan kaplamakta ama nüfusu yalnızca 3 milyon civarında" şeklinde bilgi verdi.

Türkiye ile İlişkiler ve Turizm

Diker, Namibya'nın Türkiye'deki ilk resmi konsolos olarak geçen yıl görevine başladığını belirtti. "İstanbul'da ilk defa Namibya'nın tanıtım etkinliğini düzenliyoruz. Burada, Namibya'daki tur operatörleri, otel sahipleri ve turizm acentelerini ağırlıyoruz. Türk seyahat acenteleri de Afrika turları düzenlemekte" dedi.

Namibya Turizm Kurulu'nun Temsilcisi Matthias Lemcke'nin Görüşleri

Namibya Turizm Kurulu Avrupa Direktörü Matthias Lemcke de Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "Amacımız iki ülke ilişkilerini geliştirmek ve Namibya'nın turizm potansiyelini tanıtmak" dedi.

Ulaşım Kolaylığı

Lemcke, Türk Hava Yolları'nın Güney Afrika'ya seferleri olduğunu hatırlatarak, "Namibya'ya seyahat edilen uçuşlar büyük kolaylık sağlıyor. Doğrudan uçuşların olması, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine yardımcı olacaktır" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Etkinliğin Sonuçları

Program, iki ülke turizm firmalarının bire bir görüşmelerinin ardından hediye çekilişi ve akşam yemeğiyle tamamlandı. Öte yandan, Türkiye’nin Namibya Büyükelçiliği 2012 yılında faaliyete geçti ve ikili ticaret hacmi 2020'de 4 milyon doları geçti.