İstanbul'da III. Uluslararası Montessori Zirvesi Düzenlendi
YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan: "Mevcut eğitim standardımız nitelik açısından 21. yüzyılda zorluklar yaşıyor. İnsanın karmaşıklığı karşısında yeni yanıtlar bulmalıyız."
Palet Montessori Akademisi MATEPP tarafından bu yıl "Değişen Dünyada Montessori: Yenilikçi, İlham Veren, Etkileyici" temasıyla gerçekleştirilen III. Uluslararası Montessori Zirvesi, Palet Okulları Çamlıca Kampüsü'nde başladı.
Eğitime Yeni Bir Soluk
Necmeddin Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 2011'de başlayan Montessori yolculuklarının ilkokul seviyesinde ve YETEV bünyesindeki okullarla birlikte eğitim sistemine yeni bir bakış açısı kazandırma gayretinde olduklarını dile getirdi.
Erdoğan, eğitimde benimsedikleri süreç ve malzeme üretimlerinin YETEV Okulları kapsamında gerçekleştirildiğini ve Montessori'nin endüstri devrimi sonrası eğitim yöntemlerine karşı bir itiraz teşkil ettiğini vurguladı.
Bireysel Gelişime Odaklanma
Erdoğan, Montessori yönteminin, çocukların farklılıklarını göz önünde bulundurması gerektiğini belirterek, "Başarılı bir Montessori sınıfının merkezinde rehberimiz olan öğretmenimiz var. Onun etkili olabilmesi için eğitimine özel bir önem veriyoruz." dedi.
Maria Montessori’yi anarak, insan doğasına daha uygun bir eğitim anlayışını bulma konusunda sürekli çaba içinde olduklarını ifade eden Erdoğan, Montessori eğitimine dair uluslararası etkinliklerin önemine dikkat çekti.
Mutluluk Öncelikli Hedef
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, karşılaştığı eğitim fırsatlarının ve deneyimlerin önemini vurgulayarak, çocukların akademik yeterlilikten önce mutlu olmasının çok daha değerli olduğunu belirtti.
Yentür, İstanbul'daki 3 milyon öğrenciden 230 bininin okul öncesi eğitim aldığını ve bu aşamanın çocuğun gelişimi açısından kritik olduğunu söyledi. Yentür, "Montessori modelinin eğitimde başarılı olma kriteri çocuğun mutluluğudur," diyerek eğitimdeki en önemli hedefin mutluluk olduğunu belirtti.
Yeni Uygulamalar ve Projeler
Yentür, okul öncesi eğitimde iki yeni projelerini duyurdu; İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği içinde teknoloji ve sanatı harmanlayarak hazırlanacak programlar, çocukların eğitimine farklı bir perspektif kazandıracak.
Uluslararası İşbirlikleri ve Eğitim Fırsatları
YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay, üçüncü kez düzenledikleri zirve ile eğitim alanında uluslararası işbirlikleri geliştirdiklerini ifade etti. Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan protokol anlaşması ile öğretmenlere Montessori eğitim pedagogisi konusunda gelişim fırsatları sunacaklarını söyledi.
Zirvenin ardından, uluslararası Montessori eğitimi uzmanı Dr. Paul Epstein tarafından "Bir Montessori Yaşam Tarzı: Belirsizlik Çağında Çocukları ve Kendimizi Eğitmek" başlıklı bir konferans verildi. Konferansın ardından Bilal Erdoğan, Epstein'e plaket takdim etti.
Geleceğe Dönük Eğitim Arayışları
Zirvenin basın toplantısında tekrar konuşan Bilal Erdoğan, YETEV'in Montessori eğitiminin yaygınlaşması ve başarıyla uygulanması konusundaki hedeflerini anlatarak, "Mevcut eğitim yöntemleri yetersiz kalıyor. İnsan fıtratına uygun eğitimin önemini vurgulamalıyız. Bu pedagojik yaklaşıma ilişkin farkındalığı artırmalıyız," dedi.
Palet Montessori Akademisi MATEPP tarafından bu yıl "Değişen Dünyada Montessori: Yenilikçi, İlham Veren, Etkileyici" temasıyla gerçekleştirilen III. Uluslararası Montessori Zirvesi Palet Okulları Çamlıca Kampüsü'nde başladı. YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, programa katılarak konuşma yaptı.
Palet Montessori Akademisi MATEPP tarafından bu yıl "Değişen Dünyada Montessori: Yenilikçi, İlham Veren, Etkileyici" temasıyla gerçekleştirilen III. Uluslararası Montessori Zirvesi Palet Okulları Çamlıca Kampüsü'nde başladı. YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, programa katılarak konuşma yaptı.