DOLAR
34,15 -0,19%
EURO
38,04 0,23%
ALTIN
2.888,68 -0,5%
BITCOIN
2.165.464,43 -0,39%

İstanbul'da Çocuk İstismarı Davasında STK'lerden Gelişen Tepkiler

STK'ler, İstanbul'daki çocuk istismarı davasını değerlendirerek hukuk mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 16:36
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 17:13

İstanbul'da Çocuk İstismarı Davasında STK'lerden Gelişen Tepkiler

İstanbul'da Çocuk İstismarı Davası Üzerine Değerlendirmeler

İstanbul'da küçük yaştaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarıyla ilgili, 3 sanığın yargılandığı davada, verilen karar STK'ler tarafından değerlendirildi.

KADEM ve UCİM'den Açıklamalar

KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) yöneticileri, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın toplantısı düzenledi.

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgül, kararın toplum vicdanını rahatlatma açısından önemli olduğunu vurgulayarak, ''Bu karar, çocukluğu elinden alınmış mağdurun çocukluğunu geri getiremese de, benzer istismar olaylarının önüne geçebilmesi adına caydırıcı olacaktır. Çocukları her türlü istismardan korumak, hepimizin ortak sorumluluğudur'' ifadelerini kullandı.

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, ise mahkeme heyetine teşekkür ederek, ''Çocuklar vatandır'' diyerek çıktıkları bu mücadelede, 6 yaşında istismara uğrayan bir gencin hukuk mücadelesinde yanlarında olduklarını belirtti. Özkan, ''Bugün kaybettiğimiz Narin gibi birçok çocuk var. Bizler çocukların geleceği için hukuki mücadelelerimizi sürdüreceğiz. Bu karar, istismarcılara bir uyarı niteliği taşıyacak'' şeklinde konuştu.

Davanın Sonucu

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklardan Kadir İstekli, zincirleme cinsel istismar suçundan 21 yıl hapis cezasına çarptırılırken, nitelikli cinsel saldırı suçundan ise 15 yıl ceza aldı. Diğer sanık Yusuf Ziya Gümüşel ise aynı suçtan toplamda 18 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Firari sanık Fatıma Gümüşel ile ilgili dosya ise ayrılarak tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın...

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, istinafın bozma kararının ardından yeniden verilen karar sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.