DOLAR
34,21 -0,03%
EURO
37,84 0,22%
ALTIN
2.925,42 0,04%
BITCOIN
2.095.962,25 -0,7%

İstanbul'da 14 Yıl Aradan Sonra FEM Kongresi Gerçekleşti

FEM Kongresi, Türkiye'nin istif makineleri sektöründeki büyümesini vurguladı ve yeşil dönüşüm talebini ele aldı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 12:37
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 12:37

İstanbul'da 14 Yıl Aradan Sonra FEM Kongresi Gerçekleşti

İstanbul, Avrupa İstif Makinaları Federasyonu Kongresi'ne Ev Sahipliği Yaptı

Avrupa İstif Makinaları Federasyonu (FEM), 14 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da toplandı. Kongre, 25-27 Eylül tarihleri arasında İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER)’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye, Küresel Pazarda Öne Çıkıyor

FEM Başkanı Frank Van Dijck, kongre sırasında Türkiye’nin istif makineleri sektöründe kaydettiği gelişmeleri vurgulayarak, "Türkiye, istif makineleri sektöründe büyüyen bir oyuncu haline geldi" dedi. Toplantıda, Avrupa ve uluslararası düzeyde pazar eğilimleri, teknik düzenlemeler ve uyumluluk konuları ele alındı.

Yeşil Dönüşüm Paneli

Kongre kapsamında düzenlenen "İstif Makinalarının Yeşil Dönüşümü" panelinde konularına dair önemli bilgiler paylaşıldı. Van Dijck, yeşil dönüşümün sektörde önemli bir yer tuttuğunu anlatarak, "Müşterilerimiz bu konuda yönlendirme talep ediyor, bu talebe yanıt vermek bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

Türkiye Ekonomisi ve Küresel Konum

İSDER Genel Sekreteri Oğuz Yusuf Yiğit, Türkiye’nin son 30 yılda büyük bir ekonomik sıçrama yaşadığını ve Avrupa’nın en büyük ikinci nüfusuna sahip olduğunu belirtti. Emre Taşçı ise, Türkiye’nin satın alma gücü paritesiyle dünyanın 11'inci büyük ekonomisi olduğunu vurguladı.

AB'nin Yeşil Dönüşüm Politikasını Anlatan Sunumlar

Panelde Claire Grossmann gibi isimler, Avrupa Birliği’nin yeşil dönüşüm politikalarını tanıttı. Grossmann, Avrupa'nın teknoloji endüstrisinin önemi ve bu süreçteki hedefleri hakkında bilgi verdi, Avrupa'nın 2040’a kadar yüzde 90 emisyon azaltım hedefine ulaşma çabalarını da dile getirdi.

Kongre, Türkiye'deki istif makineleri üreticilerinin dünya ile entegrasyonunu sağlarken, sektörde yeşil dönüşüm talebinin de arttığını gözler önüne serdi.