DOLAR
34,14 -0,15%
EURO
38,24 -0,12%
ALTIN
2.914,38 0,08%
BITCOIN
2.170.781,8 0,98%

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Burs Desteği! Başvuru Tarihleri Açıklandı mı?

İBB, üniversite öğrencilerine yönelik burs başvurularının Eylül sonunda başlayacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 11:24
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 11:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Burs Desteği! Başvuru Tarihleri Açıklandı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Burs Desteği!

Üniversite eğitiminin başlamasına kısa bir süre kala, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrencilere yönelik dev bir destek sunmaya hazırlanıyor. Özellikle ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlayan İBB, burs başvuru tarihlerini de merak konusu haline getirdi.

2024-2025 Eğitim Yılı Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Geçtiğimiz yıl burs başvurularının 26 Eylül tarihinde başladığını hatırlatan İBB yetkilileri, bu yılki başvuruların da Eylül ayının son haftasında başlamasını bekliyor. Başvuruların, çevrimiçi sistem üzerinden yapılabileceği duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Burs Desteği! Başvuru Tarihleri Açıklandı mı?

Kimler İBB Bursuna Başvurabilir?

İBB bursu, maddi durumu yetersiz ve başarılı olan üniversite öğrencileri için sunulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve İstanbul'da öğrenim gören veya ailesinin İstanbul'da ikamet ettiğini belgeleyen öğrenciler, ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmaları halinde burs başvurusu yapma hakkına sahiptir. Ayrıca, normal öğrenim süresi içerisinde eğitimine devam eden devlet üniversitesi öğrencileri veya %100 burslu vakıf/özel üniversite öğrencileri de bu haktan faydalanabilir.

İBB Bursu Başvuruları Nasıl Yapılır?

Burs başvuruları, İBB’nin resmi web sitesi gencuniversiteli.ibb.istanbul ve İstanbul Senin uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak yapılabilecektir. Kullanıcılar, Google Play veya App Store'dan İstanbul Senin uygulamasını indirerek, hesap oluşturarak "Genç Üniversiteli" mini uygulama sekmesinden başvurularını tamamlayabilirler.

İBB Bursu Miktarı Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıl 7500 TL olarak belirlenen burs miktarı, yeni eğitim döneminde 15.000 TL olarak ödenecek.