DOLAR
34 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.820,22 0%
BITCOIN
1.965.952,73 0%

İstanbul, Ankara, İzmir ve 15 il tehlikede! O tarihte başınızı pencereden çıkarmayın

Kandilli Rasathanesi ile Deprem Araştırma Enstitüsü'ne bağlı Meteoroloji Laboratuvarının başkanı Adil Tek, çöl tozlarının tüm Türkiye'yi etkilediği uyarısında bulundu.

Yayın Tarihi: 21.04.2024 18:03
Güncelleme Tarihi: 21.04.2024 18:03

İstanbul, Ankara, İzmir ve 15 il tehlikede! O tarihte başınızı pencereden çıkarmayın

Türkiye'nin etkisi altında olduğu çöl tozuyla ilgili bir açıklama yapan Kandilli Rasathanesi ile Deprem Araştırma Enstitüsü'ne bağlı Meteoroloji Laboratuvarının başkanı Adil Tek, konuyla ilgili konuşmasında "Bugün batıdan hareket etmeye başlayacak çöl kumları perşembe gününden itibaren tüm Türkiye'yi etkileyecek ve hafta sonu ülkemizden ayrılacak." ifadelerini kullandı. Tek, yaptığı açıklamanın devamında çöl tozlarının her baharda rüzgârlarla Anadolu'ya taşındığını söyledi.

İstanbul, Ankara, İzmir ve 15 il tehlikede

Çöl tozlarının demir içerdiğini, yağmur yağdığında yeryüzüne düşen tozun bitkiler, toprak ve su kaynaklarında önemli rol oynadığını anlattı. Adil Tek, Türkiye'nin genel olarak Afrika ve Orta Doğu'dan kaynaklı çöl tozlarından daha fazla etkilendiğini vurguladı ve "Ülkemizde özellikle yılın bu döneminde çöl tozları daha yoğun oluyor." dedi.

Adil Tek, Türkiye'nin Afrika tarafından gelen çöl tozunun da etkisi altında olduğunu belirterek, "Bugünden itibaren ülkemize giren çöl tozunun etkileri hafta sonuna kadar devam edecek. Çöl tozunun batıdan etkisi olacak. Çöl tozları hafta sonuna kadar etkisini kaybedecek ve ülkemizden ayrılacak" dedi.